x

Australija bolja od Srbije na SP

Australija bolja od Srbije na SP Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezetnacija Srbije doživela je drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Sidneju. U trećem kolu B grupe, bolja od naše reprezentacije bila je Australija. Sledeći rival Srbije, u ponedeljak ujutru od 5.30 časova po srednjeevropskom vremenu biće Mali.


Svetsko prvenstvo u košarci za žene 2022


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci za žene 2022


Iako je bilo očigledno da postoji problem u napadu, naše devojke su sasvim dobro počele. I tako do 11:9, koliko je bilo posle poena Mine Đorđević. Međutim, uskoro je veća fizička snaga Australije došla do izražaja, domaće košarkašice su pojačale agrisivnost u odbrani, što je dosta uticalo na organzaciju napada našeg tima i prednost Australije je počela da raste, polovinom drugog perioda iznosila je 13 razlike – 32:19.


Do odlaska na veliki odmor, naše devojke su pokazale reakciju i spustile razliku na osam poena (36:28).


Međutim, celih pet minuta igre u drugom poluvremenu, naš tim nije uspeo da pogodi, što je Australija iskoristila i povećala razliku za 18 poena – 46:28.


Kada smo konačno pogodili – Ivon Anderson je to prvoj pošlo za rukom – zaigrali smo mnogo bolje. Saša Čađo je ubacila važne trojke, bila i vrlo dobra u odbrani. Ipak, nije vredelo. Vrteli smo se na desetak poena minusa, ali nismo uspeli i da okrenemo rezultat.


Kompletnu statistiku možete videti ovde
Marina Maljković, selektorka Srbije:


Imali smo nekoliko sjajnih momenata, ali i dosta greška. Očigledno da još nismo dosegli nivo kada možemo da igramo na istom nivou svih 40 minuta, da radimo ono što najbolje radimo. U naredna dva meča moramo to mnogo bolje. Bili smo svesni da će Australija biti posebno motivisana zbog poraza na turniru u Beogradu, baš kao što je bila i Kanada koju smo pobedili u prvom kolu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Na to je tim bio spreman. U svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo, bez ikakvih kalkulacija. Tako je bilo sada, tako će biti uvek i u naredna dva meča. Na ovom Svetskom prvenstvu je izuzetan kvalitet košarke, žao mi je samo zbog toga što je došlo posle napornih sezona, posebno za devojke iz VNBA, pa ne možemo da ih vidimo u najboljem izdanju. Inače je organizacija savršena, ne možemo ni na šta da se požalimo. (Izvor: KSS)


Datum: 25.09.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...