x

Košarkašice Srbije spremne za meč protiv Australije na SP

Košarkašice Srbije spremne za meč protiv Australije na SP Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 10:00 časova ujutro po srednjeevropskom vremenu igra utakmicu trećeg kola na Svetskom prvenstvu u Sidneju protiv domaće Australije. 


Svetsko prvenstvo u košarci za žene 2022


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci za žene 2022


Obe ekipe posle dve odigrane runde imaju po pobedu i poraz. Srbija je izgubila od Kanade, pa je napravila podvig trijumfom protiv olimpijskog viceprvaka Japana, dok je Australija na startu izgubila od Francuske, a potom nije imala teži posao protiv Malija.


-Uzbuđene smo zato što znamo da će hala biti puna. Nemamo puno prilike da igramo u punoj hali, pogotovo ovakvoj kakva je Superdoum. Igraćemo protiv veoma dobrog protivnika, kome će publika stalno davati vetar u leđa. Mi moramo da se fokusiramo na našu igru. Znamo koje su naše najbolje stvari. Hoćemo da sve one dobre momente kojih je bilo na utakmicama protiv Japana i Kanade ponovimo, ali i da ih bude još više, pa ćemo videti da li je to dovoljno za pobedu – rekla je Nevena Jovanović.


Posle dve odigrane utakmice Kanada vodi sa oba trijumfa. Polovičan učinak imaju Australija, Japan, Francuska i Srbija, dok Mali još uvek čeka svoj prvi trijumf. U ostalim duelima trećeg kola grupe B sastaće se Mali i Francuska, odnosno Japan i Kanada. (Izvor: KSS)


Datum: 24.09.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...