x

Rukometašice Radničkog herojskom igrom do prvih bodova

Rukometašice Radničkog herojskom igrom do prvih bodova Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u drugom kolu Arkus lige za žene nakon izuzetno neizvesne utakmice i velike borbe savladale starog rivala, ekipu Bor ZIJIN COPPER rezultatom 30:28, poluvreme 15:15 i tako upisale prve bodove u novoj sezoni. 

Domaće rukometašice su u prošlosti u većini mečeva vodile ljute bitke sa Borankama i njihovi susreti su donosili veliku dozu neizvesnosti, pa se i pre meča znalo da podmlađena četa Rodoljuba Kurandića neće imati ni malo lak zadatak. Radnički je odlično otvorio meč, agresivno u odbrani i silovito u napadu, pa je u 6. minutu pogotkom kapitena Tijane Petrović imao vođstvo 3:0. Nastavile su Kragujevčanke u istom ritmu, pa u 12. minutu preko Inđićeve dolaze do velikih 5 pogodaka prednost4i (7:2), a nedugo zatim ista igračica dovodi svoj tim do nove najveće prednosti (9:3,13.min). Sjajna je u tim momentima bila Tamara Kostić na golu, skinuvši veliki broj teških udaraca, kao i novopridošla Amna Pidro sa odbranjeim sedmercem. Ulaskom u igru Nikolićeve i Majkićeve, Boranke uspevaju da konsoliduju igru, smanjuju na 3 do 4 gola, a da ne dođe do potpunog preokreta u tim trenucima se pobrinula Teodora Veličković, koja je serijom golova održavala razliku. No, šira klupa i jak ritam u završnim minutima prvog dela igre dovodi do toga da gošće dolaze do izjednačenja i na veliki odmor se odlazi rezultatom 15:15.

Igračice Bora bolje otvaraju drugi deo igre i već u 35. minutu imaju dva gola prednosti (16:18), koju održavaju sve do 42. minuta kada i večeras sjajna Veličković bombom sa 9 metara poravnava rezultat (21:21). Gošće nisu popustile, dok se kod igračica Radničkog osetila i nervoza zbog važnosti utakmice i ponovo održavaju razliku od dva gola, što je bilo i njihovo najveće vođstvo na utakmici. U 52. minutu pri rezultatu 23:25, prvo Veličković smanjuje prednost a onda na scenu stupaju sestre Ranković, prvo Dragana nakon sjajnog rolinga poravnava na 25:25, da bi 15-to godišnja Zorica dovela Radnički u vođstvo 26:25. Kao i što je uobičajeno u susretima ovih rivala, usledila je drama na parketu hale Jezero. Bor opet ima prednost koju poravnava Teodora Veličković, a nakon frenetične odbrane domaćih Isidora Bogunović iz dva munjevita kontranapada postavlja konačnih 30:28 za veliku radost domaćih igračica.

Sve igračice Radničkog su dale pun doprinos, bilo je i dosta grešaka, ali ono što raduje stručni štab je forma koja je u uzlaznoj putanji, sjajna rola mladih igračica, kao i povratak na teren pivota Ajlin Bjelak.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković  sa 10 i Helena Inđić sa 5 pogodaka,dok je kod gošći tiulu najboljeg strelca ponela  Jana Stanković  sa 8 postignutih golova.

Igrač utakmice : Tamara Kostić ( Radnički)

RK Radnički – Bor ZIJIN COPPER: 30:28 (15:15)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca : 200
Sudije: Ivan Veličković, Nikola Ilić

Sedmerci: Radnički 2 (1), Bor 11 (9)
Isključenja: Radnički 8 min, Bor 4 min

Radnički : Pojužina, Dragićević, Veličković 10, Vučićević, Pidro ( odbrana, sedmerac), Inđić 5, K.Petrović 2, Rašković, Bjelak 2, Bogunović 4, D.Ranković 3, T.Petrović 2, Kostić (12 odbrana,sedmerac), Z.Ranković 2, Andrić.

Bor :  Dragoljubović ( 3 odbrane), Jonović, Vujnović 5, Majkić 2, Radović 1, Lilić, Bogdanović 5, Stanković 8, Marinović, Ristić, Petrović 1, Sujić 3, T.Ilić ( 3 odbrane), Šerifi, D.Ilić 1, Nikolić 2.


U narednom, trećem kolu Arkus lige, Radnički gostuje u Novom Sadu, gde će ih dočekati ekipa Vojvodine u petak 23. septembra.


Datum: 18.09.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...