x

Beograd kajakaški centar Evrope

Beograd kajakaški centar Evrope

Sve reprezentacije stigle su u glavni grad Srbije i spremne su za izazove na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope u kajaku i kanuu za juniore i mlađe seniore. Beograd će od četvrtka do nedelje biti kajakaški centar Evrope.


Posle četiri godine evropski kajakaši i kanuisti koji se takmiče u sprintu vratili su se u Beograd da se bore za titule šampiona Evrope. U 2018. Savsko jezero ugostilo je najbolje seniore Evrope, dok su se godinu dana pre toga za medalje na Evropskom prvenstvu borili upravo juniori i takmičari do 23 godine.


Ove godine na Adi Ciganliji takmičiće se više od 900 učesnika iz 33 evropske zemlje. Na startnoj liniji će biti neka nova imena i nadolazeće zvezde sporta, kao i sportisti koji su već ostavili svoj trag na seniorskim evropskim i svetskim prvenstvima, svetskim kupovima, a među onima koji će nastupiti naći će se i neki od takmičara koji imaju iskustva sa Olimpijskih i Evropskih igara.


Torbjorn Rask, Marijana Petrušova, Vanesa Tot, Anežka Paloudova, Laura Ruiz, Irene Belan, Daniela Kočiu i Maria Olarasu, Bojan Zdelar, Marija Dostanić, Pablo Grana, Roberts Lagzdins, Arturas Golovač, Marija Virik, Helena Višnievska samo su neki od takmičara čijim odličnim rezultatima se nadamo na Adi Ciganliji.


U četvrtak, Evropsko prvenstvo u kanuu u kanuu 2022. počeće trkama na 1000 i 500 metara. U petak će takmičari veslati u polufinalima na 500 i 1000 metara, kao i na 200 metara. Prvi kompleti medalja biće dodeljeni u subotu, kada je na programu finale na 1000 metara. U popodnevnim časovima biće održano polufinale na 200 metara. U nedelju će prvenstvo biti završeno finalima na 500 i 200 metara.


DRŽAVE UČESNICE: Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka Republika, Danska, Estonija, Francuska, Gruzija, Nemačka, Velika Britanija, Grčka, Mađarska, Irska, Izrael, Italija, Letonija, Litvanija, Severna Makedonija, Norveška, Poljska, Portugal, Republika Moldavija, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Turska, Ukrajina i Srbija. Sastav srpskog tima možete pronaći klikom OVDE


Startne liste i rezultate možete pronaći klikom OVDE.


Live stream trka ovogodišnjeg Šampionata Evrope možete gledati preko Youtube kanala Evropske kajakaške federacije klikom OVDE.

(Izvor: KSS)


Datum: 22.06.2022. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...