x

Finale takmičenja Yettel - Brzinom do zvezda

Finale takmičenja Yettel - Brzinom do zvezda Foto: Nikola Anđić / SAS

Nakon realizovanih 40 manifestacija, gde su kroz na[e brzinske izazove odabrana najbrža deca iz 52 grada širom Srbije, Srpski atletski savez bio je domaćin završnoj manifestaciji 8. ciklusa Yettel Brzinom do Zvezda.

Takmičenje koje organizuje kompanija Yettel u saradnji sa Srpskim Atletskim Savezom, u potpunosti je ispunilo svoj cilj, a to je popularizacija atletike i razvoj timskog duha i sporta kod osnovaca. Takmičenje su otvorili Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza i Marija Vujanić, direktorka Komunikacija i održivog razvoja u Yettelu. 

Drago nam je što ste danas ovde u Kući srpske atletike i verujem da ćete ovde uspeti da se posvetite, "zarazite" i ostanete u atletici i da se bavite atletikom. Veliko hvala sponzoru Srpskog atletskog saveza, kompaniji "Yettel", koja je prepoznala šta smo hteli sa ovim projektom, prepoznala je da razvijamo atletiku i utičemo na decu Srbije da budu još srećnija i zdravija. Hvala i ostalim sponzorima koji pomažu na svoj način, pre svega gradu Beogradu koji je shvatio i stavio ovaj projekat u plan škola.  Želja nam je da od najbržih dečaka i devojčica napravimo idole svojih generacija. Verujem da ćemo uspeti u tome da svake godine budemo sve veći i da sve više i više vas bude deo ovog projekta, da fond za nagrade bude što bogatiji i da vi odete vašim kućama što srećniji. Srećno vam bilo i ove godine. Nemojte da oni koji ne pobede budu razočarani. Svi ste vi pobedili. Vi ste najbrža deca Srbije i treba da ste ponosni na to. I mi, i vaši roditelji i profesori”, rekao je Branković.

U kompleksu Atletske dvorane na Banjici, po sunčanom i toplom letnjem danu  se za prestiž šampiona borilo 380 dečaka i devojčica. Pored samog takmičenja, zajedno sa prijateljima projekta organizovani su razni poligoni, izazovi i radionice koje su dečici obezbedila pravi užitak. Verovatno sa najvecim fondom nagrada u oblasti dečijeg sporta SAS i Kompanija Yettel nagradili su 32 najbrzih dečaka i devojčica sa čak 90 nagrada: 

-32 vaučera za kamp dar GrandTurs&Yettela

-16 nagrada kompanije Revita

-16 nagrada kompanije True Story

-20 SUPER-VREDNIH nagrada kompanije Yettel (mobilni telefoni Ipod, slusalice)

-2 vaučera za porodično letovanje šampiona

-2 vaučera ComTrade plazma televizora za škole šampiona

-2 paketa mini atletske opreme školama šampiona


Šampioni, zlatne zvezdice 8.ciklusa Yettel Brzinom do zvezda postali su:

Jelena Živković (2011) OŠ Kralj Petar II Karadjordjević iz Beograda (opstina Vracar) kod devojčica, a Stefan Bijeloš (2011) iz somborske OŠ Nikola Tesla kod dečaka.

Datum: 22.06.2022. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...