x

Srbija startovala sa dve pobede na FIBA 3x3 Svetskom prvenstvu

Srbija startovala sa dve pobede na FIBA 3x3 Svetskom prvenstvu Foto: KSS

Muška 3x3 reprezentacija Srbije je takmičenje na Svetskom prvenstvu počela sa dve pobede koje je ostvarila prvog dana. Protivnici Srbije bile su reprezentacije Novog Zelanda i Portorika.


Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 2022 održava se u periodu od 21. do 26. juna 2022. godine, u Antverpenu (Belgija), u organizaciji Košarkaškog saveza Belgije i Međunarodne košarkaše federacije - FIBA.


Prvi meč protiv Novog Zelanda naši momci su “otvorili” prilično loše i dozvolili protivniku da u prvih sedam minuta meča bude u konstantnoj prednosti, ali koja nije bila veća od 4 poena. Prvo izjednačenje je usledilo pri rezultatu 15:15, da bi do samog kraja reprezentacija Srbije, uz minimalnu ali konstantnu prednost, okončala meč rezultatom 21:19.



Sledeći protivnik bila je reprezentacija Portorika, koja je pred ovaj meč, kao i Srbija, ostvarila pobedu u našoj grupi – porazili su Brazil rezultatom 20:16. I ovaj meč naše ekipe imao je gotovo isti scenario kao i prethodni – reprezentacija Portorika bila je u konstantnom vodstvu koje je u jednom trenutku bilo i 6 poena (pri rezultatu 9:3). Ipak, u poslednja tri minuta reprezentacija Srbije je “došla do daha” i izuzetnom odbranom i dobrim (i brzim) rešenjima u napadu prvo došla do izjednačenja (14:14), a potom i posle poslednjeg vodstva Portorika od 17:14 uzela konce igre u svoje ruke i slavila rezultatom 21:19.



Ovim je 3x3 reprezentacija Srbije zauzela prvo mesto u grupi A sa dve pobede, a sledeći rivali za dva dana (u četvrtak 23. juna) biće reprezentacije Brazila (od 12.20 sati) i Francuske (od 14.00 časova). Treba pomenuti da je potrebno osvariti plasman među tri prvoplasirane ekipe u grupi, s tim što prvoplasirana ekipa nastavlja takmičenje direktnim plasmanom u četvrtfinale, dok drugoplasirana i trećeplasirana ekipa igraju “baraž” meč za plasman u četvrfinale.


Dejan Majstorović (kapiten reprezentacije Srbije): “Nismo zadovoljni načinom na koji smo igrali danas obe utakmice, a igrali smo protiv dve veoma snažne ekipe fizički i imali smo problema da ih zaustavimo pod košem, kao i da zagradimo koš. Bitno je da smo pokazali karakter u oba basketa iako smo umeli da gubimo i sa po 5-6 poena razlike. Na kraju smo ostvarili dve veoma važne pobede za nas, i nadamo se da ćemo podizati formu iz dana u dan. ”


Našu reprezentaciju danas je na terenima dočekala i pratila delegacija iz ambasade Srbije u Belgiji, na čelu sa ambasadorom Aleksandrom Tasićem.


Sve mečeve sa FIBA 3x3 Svetskog prvenstva u Antverpenu možete pratiti na zvaničom sajtu FIBA 3x3 Svetskog prvenstva, ali i na oficijelnom “ju-tjub” kanalu FIBA 3x3.


Direktni prenosi čitavog prvenstva biće dostupni i na kanalima Sport Klub (SK 1). (Izvor: KSS)

Datum: 21.06.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...