x

Zvezda i Loznica hoće pehar regiona

Zvezda i Loznica hoće pehar regiona Foto: BSS

Crvena Zvezda i Loznica spremni su za veliko regionalno finale, final four koji će se održati Skoplju od srede do petka. 


U prvu meču polufinale Loznica dočekuje favorizovani Zagreb, dok je Crvena Zvezda favorit protiv nekada slavnog Željezničara iz Sarajeva. Oba meča direktno će prenositi kanal Arena fight. 


Posle “šetnje” kroz ligaški deo takmičenja i šest mečeva bez poraza, pred Zvezdom su još dve istorijske bitke. Jedan od “najgladnijih” trofeja je Zvezdin reprezentativac Omer Ametović (20), sedmostruki šampion Srbije, tri puta bronzani sa EP, učesnik dva SP i dvostruka “Zlatna rukavica” (2018. i 2019. godine). Prvi izbor trenera u kategoriji do 54 kilograma, i kroz izjave gađa pravo u glavu: 


- Pokosićemo sve u Skoplju! Ubedljivo smo najbolji. Svi smo spremni kao mašine za završni udarac, za toliko čekan trofej. Moja obaveza je da donesem sva četiri boda iz dva meča, bez obzira na rivale. Uostalom, protiv Harisa Aganovića iz Željezničara sam već boksovao dva puta. I oba puta sam ga nokautirao. Nokautiraću ga i treći put! Bokserski klub Crvena zvezda osnovan je 1952. godine i u svojim vitrinama ima tri titule prvaka Jugoslavije, osvajane 1967, 1969. i 1970. godine.


Krunisanju srpskog boksa u završnici Regionalne lige doprineće i Loznica, klub ogromne tradicije i velikih uspeha.


Rival Loznici u polufinalu (sreda, 17) biće zagrebački Vitezovi i taj meč bi trebalo da bude mnogo uzbudljiviji i neizvesniji od sudara Zvezda - Željezničar.


Slobodan Jovanović, povremeni reprezentativac Srbije, predvodiće Loznicu u kategoriji do 92 kg.


- Kod mene nema kalkulacija, idem na pobedu u svakom meču. Poslednje dve sezone imao sam odličnih rezultata ali i poraza. Svaka pobeda donela mi je novo iskustvo. I za nas je glavni cilj osvajanje Regionalne lige a da bi do njega došli moramo da pobedimo u dva meča. U mojoj kategoriji su možda i najteži rivali, ali kao neko ko je nastupao za seniorsku reprezentaciju, učiniću sve da trijumfujem - istakao je Slobodan Jovanović.


Bokseri Loznice su puni optimizma danas krenili put Skoplja.


Datum: 14.06.2022. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...