x

Titulu šampiona regiona u Skoplju napadaju bokseri Zvezde i Loznice

Titulu šampiona regiona u Skoplju napadaju bokseri Zvezde i Loznice Foto: BSS

Na krilima istorijskog uspeha reprezentativnog boksa, sa dve vruće titule evropskih šampiona iz Jerevana, Srbija priželjkuje novi, ovog puta klupski podvig - osvajanje Regionalne lige.  


Crvena zvezda i Loznica braniće čast naših klubova na fajnal-foru u Skoplju od 15. do 17. juna. Biće to završni test već uspelog eksperimenta koji je inicirao BSS, a u startu podržao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.  


Crvenoj zvezdi na putu ka velikom finalu stoji sarajevski Željezničar, dok su Loznici rivali Vitezovi iz Zagreba (oba meča su u sredu).  


U prvoj sezoni učestvovalo je osam predstavnika iz svih šest republika bivše Jugoslavije, danas samostalnih država (Srbija, Crna Gora, BiH, Hrvatska, Slovenija i Makedonija).  


Bokserski klub Crvena zvezda, kao sveža krv našeg najvećeg Sportskog društva, ima jedinstvenu priliku da definitivno vrati plemenitu veštinu među svoje navijače.   


Vladan Miketić, predsednik BK Crvena zvezda, svestan je snažne konkurencije, ali sa svojim ratnicima, odličnim borcima, mahom reprezentativcima Srbije, najavljuje juriš na trofej.  


-Titule su u čitavoj Zvezdinoj familiji obaveza, tradicija, a konačno smo i mi iz bokserske sekcije došli u priliku da se borimo za jedan tako važan trofej. Selekcijom, radom i rezultatom smo izborili učešće na fajnal-foru. I ovo za sada je već veliki uspeh, ali moramo i možemo više. Na to nas obavezuje grb, naša crveno-bela zastava. Imamo odlične boksere i trenere, imamo i velike rivale i baš zato imamo i motiva na pretek. Iako smo još na početku jedne nove zvezdaške priče kada je boks u pitanju, za Skoplje putujemo hrabro, pre svega da uz Loznicu dostojno predstavimo Srbiju. Imamo dovoljno razloga i pokrića da verujemo u uspeh i da za početak u polufinalu muški ukrstimo rukavice sa Željezničarom. A posle je sve moguće, pa čak i to da imamo srpsko finale, iako su uz Loznicu za respekt i ekipe Željezničara i Vitezova - kaže Vladan Miketić koji je sa saradnicima za kratko vreme podigao klub iz mrtvih.  I drugi naš predstavnik Loznica, klub velikog imena i bogate istorije, tražiće kartu za skopsko finale.   


Trener Nenad Vasiljević, sa poslednjeg treninga u "Lagatoru", poručuje:  


- Najkvalitetnije ekipe su se zaslužno našle na fajnal-foru, a tokom sezone su pored nas prednjačili Beograđani i Zagrepčani. Iako smo trenutno desetkovani, napadamo finale, pa šta bude! Radujemo se završnom spektaklu u Skoplju. To je grad koji obožava boks, ubeđen sam da će publika uživati. Regionalna liga se već sada pokazala kao odličan projekat koji donosi korist svima, a srpsko finale sa Zvezdom, favoritom takmičenja, predstavljalo bi krunu jedne uzbudljive sezone. Svim našim navijačima obećavamo samo jedno - Loznica vas neće obrukati.  


Podsećamo, tokom ligaškog dela Loznica je osvojila prvo mesto u grupi A, a Crvenoj zvezdi je pripala liderska pozicija u grupi B.  


Oba srpska predstavnika put Skoplja kreću u utorak.   


Mečevi se održavaju u 11 težinskih kategorija.  Prenosi na Arena Fight kanalu  

Kompletna završnica prvog izdanja Regionalne lige biće prenošena uživo na Arena Fight kanalu. Osim tri meča Arena Fight će iz Skoplja prenositi i zvanična merenja učesnika.  


Datum: 12.06.2022. Autor: Dragutin Bužić

PROČITAJTE JOŠ...