x

Uspešno završene Male olimpijske igre u Beogradu

Uspešno završene Male olimpijske igre u Beogradu Foto: Grad Beograd

Male olimpijske igre, za učenike i učenice iz svih beogradskih opština uspešno su završene u Beogradu. Bilo je sjajno videti talentovane dečake i devojčice osnovno školskog uzrasta, kako se druže i takmiče u uzrastima I, II i III razred Osnovnih škola. Završni događaj održan je u Hali Ranko Žeravica na Novom Beogradu, a organizator je bila Beogradska aoscijacija za školski sport, uz partnerstvo sa Gradom Beogradom. Medalje su delili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik Evropske federacije školskog sporta Željko Tanasković i gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Pešić Belojevič. Uz njih su bili i Vesna Ćilerdžić, predsednica Beogradske asocijacije za školski sport, Momčilo Stanojković, sportski direktor BAŠS i mnogi drugi. 

Na Malim olimpijskim igrama učestvovalo je preko 7.000 dece a najbolji će predstavljati glavni grad na republičkom takmičenju koje godinama unazad uspešno organizuje Savez za školski sport Srbije. Takmičenje je posmatrala i Vesna Čitaković, jedan od najboljih srpskih odbojkašica svih vremena.

-Draga deco, hvala vam što ste učestvovali na našoj Maloj olimpijadi. Želim vam da jednog dana postanete istinski olimpijski šampioni i slušate himnu Republike Srbije na pobedničkom postolju – poručio je osvajačima medalja Goran Vesić. - Važno je ulagati u školski i rekreativni sport, jer su to naši budući šampioni. Bez ulaganja u ovu decu, nećemo imati olimpijske prvake ili jednog Vasilija Micića na primer. Zato sam srećan, jer Grad Beograd nikada više novca nije ulagao u školski sport.

Pre dodele medalja najboljima, uručeni su pokloni učenicama Gimnazije Patrijarh Pavle iz Rakovice, koje su na Školarijadi u Francuskoj, u basket 3 na 3 osvojile bronzanu medalju.

Rezultati finala Gradskog beogradskog školskog prvenstva u malim olimpijskim Igrama za učenike i učenice – I razred: 1. OŠ "Lazar Savatić" (Zemun), 2. OŠ "Danilo Kiš" (Voždovac), 3. OŠ "Mihajlo Petrović Alas" (Stari grad), II razred: 1. OŠ "Svetozar Miletić" (Zemun), 2. OŠ "Filip Filipović" (Voždovac), 3. OŠ "Jovan Jovanović Zmaj". Učenici III razred: 1. OŠ "Svetozar Miletić" (Zemun), 2. OŠ "14. oktobar" (Rakovica), 3. OŠ "Danilo Kiš" (Voždovac). Učenice III razred: 1. OŠ "14. oktobar" (Rakovica), 2. OŠ "Svetozar Miletić" (Zemun), 3. OŠ "Danilo Kiš" (Voždovac).

Datum: 05.06.2022. Autor: Ksenija Milošević

PROČITAJTE JOŠ...