x

Četvrti Luštica bay akvatlon donosi zabavu i sportska uzbuđenja za sve generacije

Četvrti Luštica bay akvatlon donosi zabavu i sportska uzbuđenja za sve generacije Foto: Luštica Bay

Atraktivno takmičenje u plivanju i trčanju održava se u nedjelju 19. juna u zalivu Trašte, u organizaciji Luštice Bay i Multisport akademije Mayer.


Ljubitelji sporta, zabave i adrenalinskih uzbuđenja sastaju se ove godine u Luštici Bay četvrti put zaredom, na međunarodnom Luštica Bay Akvatlonu, izuzetno atraktivnom takmičenju koje spaja plivanje i trčanje, a odvija se u nedjelju 19. juna u zalivu Trašte, na lukobranima i promenadi Luštica Bay. Svojevrstan sportski izazov, test snage i izdržljivosti, iz godine u godinu privlači ogromno interesovanje i veliki broj učesnika svih uzrasta, od djece do odraslih i seniora, okupljajući čitave porodice koje zajedno uživaju u sportskom nadmetanju i međusobnom bodrenju. Akvatlon se održava u organizaciji Luštice Bay, hotela The Chedi Luštica Bay i Multisport akademije Mayer.


Zaliv Trašte, u akvatorijumu marine Luštica Bay, kao i šetalište i splet uličica ovog živopisnog grada, 19. juna će biti ispunjen takmičarima i publikom. Očekuje se dvije stotine učesnika, svih generacija, među kojima su i brojni mališani, počevši od dvogodišnjaka pa sve do odraslih i seniora koji su i dalje u najboljim godinama. Na spisku su takmičari iz osam zemalja.


Akvatlon je multisportsko nadmetanje koje kombinuje plivanje i trčanje, kao najpopularnije sportske discipline u kojima mogu učestvovati svi koje se osjećaju dovoljno fizički spremnim. Takmičenje je koncipirano u pet kategorija, za djecu od dvije do pet godina, od šest do 11 i od 12 do 17 godina, kao i za odrasle 18+ u dvije kategorije. 


Koncept i organizacija Akvatlona Luštica Bay osmišljeni su u saradnji sa Igorom Majerom, osnivačem Akademije Multisport akademije Mayer, a ovaj sportski događaj postaje nezaobilazna taačka u kalendaru ljetnjih događaja na Crnogorskoj rivijeri.


„Naša sportska akademija sa velikim zadovoljstvom već četvrtu godinu zaredom organizuje  međunarodni Akvatlon, u saradnji sa Lušticom Bay, kao sportski događaj koji pruža iskustvo takmičenja sa pet zvjezdica. Na Akvatlonu se okupljaju čitave porodice, rekreativci i profesionalni sportisti iz zemlje i inostranstva, sa podjednakom strašću za nadmetanjima u brzini i izdržljivosti, dok druženje i bodrenje publike daje posebnu notu cijelom događaju. Rekao bih da možda ponajviše uživaju baš oni najmlađi, što nam je posebno drago. Bavljenje sportom je put do zdravog života, a kombinacija trčanja i plivanja kao bazičnih i najzdravijih sportskih disciplina, uz stremljenje ka sve boljim rezultatima, dobitna je kombinacija za zdrav životni stil i dobru formu za duh i tijelo koja nam daje osnovu za srećan i ispunjen život“,  rekao je Igor Majer, osnivač Multisport akademije, a ujedno i kreator i promoter Akvatlona.


Na Akvatlonu je za djecu predviđeno nekoliko potkategorija, prema uzrastu. Najmlađi učesnici, djeca od dvije do pet godina, nadmetaće se uz mnogo smijeha i zabave u disciplinama 50 metara trčanja kroz vodu i 100 metara trke. Nešto stariji mališani, djeca od šest do 11 godina, odmjeriće snage u plivanju na 100 metara i pola kilometra trčanja, dok će tinejdžeri uzrasta od 12 do 17 godina imati već ozbiljne distance – plivanje na 200 m i trčanje na 1200 metara. Odrasli, svi preko 18 godina, takmiče se u dvije kategorije - na 250 metara plivanja i 2,5 km trčanja, odnosno u plivanju na 1000 metara i trčanju na pet kilometara. 


„Izuzetno smo ponosni na to što je ovo takmičenje postalo popularno kao porodični akvatlon, u kome učestvuju mališani, njihovi roditelji, a nerijetko i još stariji članovi porodice. Zato smo, prema konceptu Multisport akademije Mayer koja je naš sjajan partner, osmislili pet kategorija takmičenja, kako bismo discipline prilagodili svakom uzrastu. Koncept zdravog života uključuje bavljenje sportom, dobru i balansiranu ishranu i boravak u prirodi, ali isto tako i druženje uz porodicu i prijatelje i uživanje u kulturnim i zabavnim sadržajima, a to je sve ono što mi nudimo u Luštici Bay. Mi smo posvećeni stvaranju osjećaja pripadnosti i jedinstva sa okolinom i zajednicom u kojoj živimo, te se radujemo svakom novom danu koji će ispuniti srca naših gostiju i posjetilaca“, rekla je Bruna Aleksić, event direktorka u hotelu The Chedi Luštici Bay.


Takmičenje u Akvatlonu se održava u Luštici Bay od 2019. godine i stiče sve veću popularnost među učesnicima koji se takmiče porodično, a isto tako i među brojnim rekreativcima. 


Datum: 03.06.2022. Autor: Dragana Bećirović

PROČITAJTE JOŠ...