x

Nikodijević: Beograd je grad košarke

Nikodijević: Beograd je grad košarke GU Beograd

Beograd je grad košarke i radujemo se što ćemo u naredna četiri dana zajedno moći da uživamo u najboljoj evropskoj košarci, rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević pozdravljajući učesnike turnira „Fajnal for Evrolige” u „Štark areni”.


Susretu sa finalistima Evrolige pred sam početak turnira prisustvovao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, izvršni direktor Evrolige Đordi Bartomeu, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, trener Željko Obradović, predsednik Organizacionog odbora turnira Goran Šašić, direktor „Štark arene” Goran Grbović i drugi košarkaški zvaničnici.


Nikodijević je podsetio da je Beograd 2018. godine prvi put bio domaćin „Fajnal fora”.


To je bilo jedno izuzetno takmičenje koje je ostalo u sećanju svima u Beogradu, ali i svim učesnicima koji su pre četiri godine bili sa nama. Još tada smo znali da ćemo se ponovo kandidovati za domaćina F4 i veoma nam je žao što Berlin ove godine, zbog epidemiološke situacije, nije mogao da organizuje finalni turnir i verujem da će u narednim godinama Berlin biti domaćin „Fajnal fora”. Drago nam je što ste danas sa nama, Beograd je grad košarke i verujem da ćete se osećati kao kod svoje kuće. Verujem da će dvorana biti puna, atmosfera prava košarkaška, te da ćete poneti najbolje utiske iz našeg glavnog grada – rekao je Nikodijević.


Zahvalio je „Turkiš erlajnsu”, generalnom sponzoru Evrolige, kao i svima koji su pomogli u organizaciji.


Zahvaljujem i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, koji je prvi preuzeo inicijativu da Beograd bude domaćin „Fajnal fora” kada smo shvatili da Berlin ove godine neće moći da organizuje finalni turnir, kao i svim volonterima, sponzorima i onima koji nam pomažu da bi ovaj turnir bio jedan od dosad najbolje organizovanih – rekao je Nikodijević.


Čestitao je i svim igračima koji su na prethodno organizovanoj svečanosti dobili nagrade i rekao da je uveren da će na završnom turniru, od četvrtka do subote, biti pokazan najviši kvalitet košarke.


Verujem da ovo nije poslednji „Fajnal for” koji organizujemo u Beogradu i da ćemo se kroz nekoliko godina videti opet – istakao je Nikodijević.

Datum: 18.05.2022. Autor: Biljana Bogdanović

PROČITAJTE JOŠ...