x

Najbolji juniori Srbije na Državnom prvenstvu 2022

Najbolji juniori Srbije na Državnom prvenstvu 2022 Foto: BSS

Ovog vikenda u Beogradu snage su odmerili badmintonci i badmintonke uzrasta do 11, 13, 15, 17 i 19 godina. Takmičari iz čitave Srbije borili su se u konkurencijama muškaraca i žena pojedinačno, kao i muškim, ženskim i mešovitim parovima. 


Prvog takmičarskog dana su rekete ukrstili igrači iz U11, U13 i U17 kategorije, dok su drugog dana šampionata na programu bili mečevi kategorija U15 i U19.


U muškoj konkurenciji U19 zlatno odličije izvojevao je sjajni Aleksandar Jovičić iz kragujevačkog kluba „Ravens KG“, dok je u ženskoj kategoriji to učinila brilijantna takmičarka „Zmajeva“ iz Kruševca Nina Bogdanović. Njih dvoje su u istoj uzrasnoj kategoriji osvojili i zlatnu medalju u mešovitim parovima. 


Među takmičarima u kategoriji singlova do 17 godina najbolji su bili Uglješa Mihajlović (Clear) i Andrea Bogojević (Zmajevi) koja je osvojila i prvo mesto u kategoriji U15. Dvojac Marko Mihajlović (Zmajevi) i Mihajio Vig (Dinamo) bili su najuspešniji u muškom dublu u kategoriji do 17 godina. 


„Zmaj” iz Kruševca Aleksa Radovanović dominirao je u kategorijama muškog singla do 13 i 15 godina. Danilo Stevović priključio se Aleksi na pobedničkom tronu u muškom dublu u ovim kategorijama, dok je u mešovitom dublu U15 društvo do zlatnog odličija Aleksi pravila Teodora Latas. Latas je zajedno sa klupskom saigračicom Andreom Bogojević osvojila zlato i u ženskom dublu do 15godina. 


U uzrasnoj kategoriji do 13 godina prvo mesto u ženskom singlu osvojila je Đina Čelar, a jednako uspešna bila je i u ženskom dublu iste kategorije sa saigračicom iz kluba „Zmajevi” Elenom Veljković. U najmlađoj uzrasnoj kategoriji na prvenstvu pobedu je odneo Konstantin Ristić iz BK „Beograd”, dok je u ženskom singlu prvo mesto pripalo kruševljanki Milici Savić.


Sa 29 medalja od čega 15 zlatnih, 6 srebrnih i 8 bronzi, „Zmajevi” iz Kruševca upisali su se kao najuspešniji klub prvenstva Srbije za juniore 2022. Nacionalni badminton centar je još jednom bio odličan domaćin ovom značajnom prvenstvu, a organizatori prvenstva potrudili su se da svim učesnicima i gostima boravak na šampionatu bude što ugodniji. 


Spisak svih osvajača medalja možete pronaći putem sledećeg linka. 



Prvenstvo Srbije za juniore 2022 organizovao je Badminton klub Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Sportskog saveza Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton saveza Beograda,  a uz pomoć prijatelja BASS, kompanija „Tin šped“, „Minaqua”, „Siboasi” i „Koka Plus”. 



Datum: 17.05.2022. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...