x

Granada i Baku – novi izazovi srpskih reprezentativaca

Granada i Baku – novi izazovi srpskih reprezentativaca Foto: SSS

Krajem maja i početkom juna srpske reprezentativce očekuju dva učešća  na takmičenjima iz kalendara Svetske streljačke federacije (ISSF).


Predstojećeg vikenda u Granadi (Španija) počinje četvrti Gran pri turnir ISSF u 2022. godini. 


U Granadi će nas predstavljati četvoro strelaca pištoljem: Damir Mikec (Policajac), Duško Petrov (Kikinda), Zorana Arunović (Olimpik 011) i Brankica Zarić (Novi Sad), koji će se takmičiti u pojedinačnoj i u konkurenciji mešovitih parova vazdušnim pištoljem. Sastavi miks timova su: Arunović/Mikec i Zarić/Petrov. Uz strelce će biti treneri Jelena Arunović i Goran Mikec.


Po preliminarnoj satnici, discipline u kojima učestvuje četvoro srpskih takmičara su na programu u nedelju i ponedeljak (22 – 23.maj).


Od 29.maja do 6.juna u Bakuu (Azerbejdžan) će biti održan treći Svetski kup u sezoni.


Reprezentacija Srbije će u Baku otići u brojnijem sastavu nego u Granadu, jer u selekciji, koju je po predlogu selektora, objavio sportski direktor SSS Dragan Marković, je šestoro takmičara puškom i dvoje pištoljem.


Muškarci, puška (svi vazdušna i MK puška trostav): Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (Novi Sad 1790), Lazar Kovačević (Jagodina 92).


Žene, puška – vazdušna i MK puška trostav: Andrea Arsović (Partizan), vazdušna puška: Teodora Vukojević („Čika Mata“), MK puška trostav: Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790).


Muškarci, vazdušni pištolj: Damir Mikec (Policajac).


Žene, vazdušni pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011).


Miks parovi – vazdušna puška: Arsović/Kovačević, Vukojević/Sebić, vazdušni pištolj: Arunović/Mikec.


U stručnom štabu Srbije u Bakuu biće: Stevan Pletikosić (trener za pušku), Goran Mikec, Jelena Arunović (treneri za pištolj).


Datum: 17.05.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...