x

Deset dana orijentiring avanture na Kopaoniku

Deset dana orijentiring avanture na Kopaoniku

Već uveliko traju prijave stranih i domaćih takmičara za najveće orjentiring takmičenje u Srbiji - Kopaonik Open 2014, koje je zakazano od 10. do 20. jula ove godine, u organizaciji SD "Jasenica" iz Smederevske Palanke. Poslednjih dana februara više od 100 orjentiraca upisalo se putem sajta kopaonikopen.org i rezervisalo jedan od paketa ponude.

Za ovu godinu, Organizacioni tim pripremio je tri takmičenja pod zajedničkim nazivom "Kopaonik open 2014":

    M događaj - dva dana orjentiring maratona "Kopaonik challenge 2014"
    O događaj - 5 staza u 5 dana orjentiring čelendža "Kopaonik open 2014"
    N događaj - noćno takmičenje "The Cup of Raska 2014"

- U ponudi je 10 dana orjentiring izazova za pojedince, kombinacije orjentiring maratona, standardnih dugih, srednjih i sprint distance, kao i noćna trka. U dogovoru sa organizatorima, grupe će moći da pohađaju i "trening kampove" - rekao je Radovan Marković, direktor takmičenja.

Namera organizatora je da ove godine orjentiring sport u Srbiji podignu na jedan viši organizacioni i finansijski nivo. U skladu sa tim, formiran je Sponzorski pul, kome je podršku do sada dalo više od 10 preduzeća. Osim toga, Kopaonik open, kao i prethodnih godina, priređen je uz podršku Ministarstva sporta i omladine, Orjentiring saveza Srbije, Turističke organizacije Raška.

- Prošle godine imali smo takmičare iz 21 zemlje sveta! "Kopaonik Open" je sada već širom sveta poznato orjentiring takmičenje, a sa novim mapama koje smo spremili za ovu godinu, pokrili smo više od 30 kvadratnih kilometara povezanih mapa. Jedva čekamo da se takmičari okušaju na ovim gotovo idealnim orjentiring stazama. Vidimo se na Kopaoniku! - istakla je Tatjana Ljubisavljević, menadžer takmičenja.


Datum: 11.03.2014. Autor: Vladimir Veličković

PROČITAJTE JOŠ...