x

Podela plena u SBB hali Jezero

Podela plena u SBB hali Jezero Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u desetom kolu plej ofa Arkus lige remizirali sa ekipom Dinama iz Pančeva rezultatom 26:26, poluvreme 13:14 i tako i po drugi put u doigravanju podelili bodove sa velikim rivalom. Nakon ove runde takmičenja, Kragujevčani se nalaze na trećem mestu sa 13 osvojenih bodova.

Oba večerašnja rivala su u meč ušla čvrsto rešena da trijumfom učvrste svoju poziciju i dalji napredak ka vrhu tabele. Značaj meča je bio prevelik, tako da nisu otkrivali karte na samom početku susreta. Čvrste odbrane na obe strane nisu dozvoljavale protivniku da se razmahne, tako da smo rezultatski egal imali kompletan prvi deo igre, gde nijedna ekipa nije uspevala da napravi prednost veću od jednog gola razlike, što pokazuje i statistika ( 4:4, 9.min; 8:8, 17.min; 12:12, 28.min), sve do pred sam kraj prvog dela, kada je čini se ponestalo vremena domaćim rukometašima, tako da se na veliki odmor otišlo blagom prednošću gostiju 13:14.

Drugi deo igre je krenuo u istom ritmu i samo se čekalo koji tim će prvi „povući nogu“, a ispostavilo se da je to bio domaćin koji prvi stiče 2 gola prednosti pogotkom večeras najboljeg pojedinca Barudžića (18:16, 39.min). Radnički dolazi do svoje igre, a u tom periodu na scenu stupaju i čuvari mreže Zlatanović, kao i Petrović koji uspešno skida 3 udarca sa 7 metara gostiju. Kragujevčani u svom prepoznatljivom stilu održavaju pomenutu prednost, da bi u 44. minutu preko Davidovića došli i do plus 3 na svom kontu (23:20). Radost domaćina je kratko trajala, serijom nerealizovanih napada omogućavaju gostima da ponovo izjednače (23:23, 50.min), ali im ne pružaju šansu za potpunim preokretom. U sledećih deset minuta smo videli čvrstu i rovovsku bitku na obe strane, pa se u poslednji minut ulazi nerešenim rezultatom 25:25. Domaćin sjajnim prodorom i realizacijom Stanojeva 30-ak sekundi do kraja ponovo vodi (26:25), no tačku na I ovog nadasve zanimljivog duela stavlja šutem sa 10 metara bukvalno sa zvukom sirene Radović za konačnih, a možda i najpravednijih 26:26.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Miloš Barudžić sa 8 i Veljko Davidović sa 5 pogodaka, dok se kod gostiju istakao Marko Perović sa 8 postignutih golova.

Igrač utakmice: Miloš Barudžić (Radnički)

RK Radnički – RK Dinamo: 26:26 (13:14)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 100
Sudije: Branislav Nenadić, Darko Stefanović
Sedmerci: Radnički 4 (3), Dinamo 6 (3)
Isključenja: Radnički 16 min, Dinamo 24 min

Radnički: Prodanović 3, Davidović 5, Mutavdžić 1, Dobrosavljević, Kasalović 4, D. Petrović (3 odbrane, 3 sedmerca), Barudžić 8, Knežević, Utvić 3, L. Đerić 1, Stanojev 1, Maljević, Vasiljević, P. Petrović, Zlatanović (8 odbrana).

Dinamo: Stamenković 1, Čabrilo, Bošković, Novaković, Ostojić 3, Perić, Perović 8, Tokić, Distol, Pavlović 4, Urta, Golubović 3, Kostadinović 4, Radović 2, Milošević 1, Birkenhauer (10 odbrana).

Sledećeg vikenda rukometaše Radničkog očekuje najteže gostovanje, lideru na tabeli i osmostrukom uzastopnom šampionu Srbije, ekipi Vojvodine.

Datum: 01.05.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...