x

Potpisan Ugovor o saradnji između Banke Poštanska štedionica i Beogradskog maratona

Potpisan Ugovor o saradnji između Banke Poštanska štedionica i Beogradskog maratona Foto: Beogradski maraton

Danas je upriličen događaj povodom potpisivanja Ugovora o saradnji između Beogradskog maratona i Banke Poštanska štedionica, u prostorijama banke. Ispred Beogradskog maratona, ugovor je potpisao Darko Habuš direktor maratona, dok je ispred Banke Poštanska štedionica, ugovor potpisao predsednik izvršnog odbora banke, Bojan Kekić.


Tom prilikom direktor Beogradskog maratona, Darko Habuš je izjavio: „Ovo je važan dan za Beogradski maraton. Ugovor koji smo upravo potpisali između Banke Poštanska štedionica i Beogradskog maratona je potvrda da je porodica Beogradskog maratona proširena za još jednog važnog člana. Ova podrška nam je veoma značajna u ostvarenju zacrtanih ciljeva koji se pre svega odnose na zadovoljstvo trkača i podizanja kvaliteta Beogradskog maratona kao događaja od izuzetnog značaja za grad Beograd.“ 


Jubilarno, 35. izdanje Beogradskog maratona održaće se u nedelju 15. maja 2022. godine, na Međunarodni dan porodice, pod sloganom ”Prijateljstvo na duge staze“. „Iako smo tek na početku saradnje, nadamo se da ćemo u skladu sa ovogodišnjim sloganom međusobnu saradnju pretvoriti u upravo to, prijateljstvo na duge staze“, izjavio je Habuš. 


Kao i svi prethodni događaji u organizaciji Beogradskog maratona i ovaj će biti posvećen izuzetno važnim i aktuelnim društvenim temama, kao što su promocija značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, promocija značaja zaštite životne sredine i pomoć i podrška osobama sa invaliditetom, kao i njihovo uključivanje u redovne tokove rekreacije, sporta i života. 


„Veoma smo uzbuđeni, finalne pripreme su u toku i za nešto više od dve nedelje Beograd će ponovo biti domaćin najveće sportske i trkačke manifestacije u našoj zemlji. Očekuje nas praznik sporta nalik na godine pre korone. Trkači iz cele Srbije, regiona i sveta ponovo će se okupiti u velikom broju na beogradskim ulicama kako bi istrčali distancu dugu 21 ili 42 kilometara. Veoma se radujemo pravoj maratonskoj atmosferi i velikom broju trkača, jer se i najmasovnija Trka zadovoljstva vraća na naše ulice. Takođe, posle nekoliko godina očekuje nas izuzetna elitna trka, na stazi 42km učestvovaće 7 elitnih trkača iz Etiopije sa ličnim rekordima oko 2 sata 10 minuta. Sve ovo ukazuje da je Beograd spreman za novo obaranje rekorda staze“, zaključio je Habuš. 


Datum: 28.04.2022. Autor: Milica Bajković

PROČITAJTE JOŠ...