x

Rukometašice Radničkog upisale trijumf na kraju prvenstva

Rukometašice Radničkog upisale trijumf na kraju prvenstva Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u okviru poslednjeg, 22. kola Arkus lige savladale mladu i poletnu ekipu RK Beograd na gostovanju u hali „Šumice“ rezultatom 28:21, poluvreme 17:9. Ovim trijumfom je spuštena zavesa na regularni deo šampionata u kome podmlađena ekipa iz Šumadisjke prestonice, koju su pre i u toku prvenstva pratili brojni pehovi i povrede, nije uspela da se po drugi put plasira u plej of, ali kompletnim učinkom, kao i plasmanom na F4 kupa Srbije i afirmacijom mladih igračica, stručni štab može biti zadovoljan. Kragujevčanke su na kraju šampionata osvojile 22 boda i nakon nekompletnog kola se nalaze na deobi 5. mesta.

Poslednja utakmica šampionata je uvek prilika da se odigra relaksiranija utakmica i sezona kruniše pobedom. U tom raspoloženju su rukometašice Radničkog otputovale u Beograd rešene da lepom i atraktivnom igrom zaokruže ovogodišnji šampionat. Već na samom startu su povele rezultatom 0:2, nedugo zatim i 1:4. Prednost je rasla, tako da u 13. minutu golom Bjelakove dolaze i do plus 5 (2:7), čime su domaćim igračicama jasno stavile do znanja gde će otići dva boda. Dobrom i na trenutke agresivnom odbranom, uz asistenciju raspoložene Gordane Petković na golu, raznovrsnim rešenjima u napadu, Kragujevčanke beleže najveću prednost u 23. minutu pogotkom Mikićeve (5:14). Do kraja prvog dela igre vodila se ravnopravna borba, tako da je na isteku 30. minuta na semaforu stajao rezultat 9:17. 

Ista meta, isto odstojanje i u drugom delu igre. Visoko vođstvo i samouverenost u krajnji rezultat je opustilo igračice Radničkog koje nisu dodavale gas, želeći da poslednju utakmicu šampionata odigraju u opuštenijem ritmu. U 35. minutu pogotkom Milice Todorović Radnički prvi put dolazi do dvocifrene prednosti (11:21). Par puta su Beograđanke spuštale prednost na 7 golova, no uz svu kombinatoriku stručnog štaba gošći koji je dao šansu svim igračicama, nisu uspele da načine ozbiljniji korak. U stilu kako je započelo, tako se i završilo drugo poluveme za konačan trijumf Radničkog rezultatom 21:27.

Vremena za analizu protekle sezone će biti, ali kompletan igrački kadar i stručni štab zavređuju sve čestitke za maksimalno angažovanje, trud i za način na koji su reprezentovali klub i grad Kragujevac.

U redovima domaćina najefikasnija je bila Marija Milivojević sa 7 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki golgeterski najraspoloženije bile Teodora Veličković sa 6, Ajlin Bjelak i Natalija Mikić su dodale po 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Gordana Petković (Radnički)

RK Beograd – RK Radnički: 21:28 (9:17)

Beograd: UVS “Šumice”. Gledalaca: 150
Sudije: Danijala Sando-Kovačević, Dragana Jakovljević
Sedmerci: Beograd 4 (2), Radnički 2 (2)
Isključenja: Beograd 2 min, Radnički 12 min

Beograd: Mirković (3 odbrane), Milivojević 7, Božinović, Belić 2, Balaban (3 odbrane), Lazarević, Mitrović, Drobnjaković 2, Sabo 1, Novakov 2, A. Mitrović 1, Janković 3, Aleksić 2, Prem, Vidojević 1, Stojiljković (6 odbrana).

Radnički: J. Pojužina (2 odbrane), Veličković 6, Bjelak 5, Andrić, Blagojević, Vlašković 2, Mikić 5, K. Petrović 1, Ž. Pojužina 2, T. Petrović, Inđić 2, Petković (14 odbrana, 2 sedmerca), Ranković 1, Todorović 4.

Datum: 01.05.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...