x

Zvezdani plamen plemenite veštine u Žeravici uz besplatan ulaz

Zvezdani plamen plemenite veštine u Žeravici uz besplatan ulaz Foto: BSS

Plemenita veština u punom sjaju ponovo na velikoj beogradskoj sceni. Iako je još uvek jedna od vodećih tema sportskih krugova na našim prostorima, spektakularno svečano otvaranje Svetskog šampionata u boksu sa seniore koje je održano u Štark Areni krajem oktobra 2021, sledi novi zvezdani performans za domaću i međunarodnu scenu u režiji srpskog boksa.


Pred nama je 59. “Beogradski pobednik - memorijal Branko Pešić”, drugi najstariji međunarodni turnir za boksere u Evropi koji će svečani plamen upaliti 29. marta 2022. sa početkom od 19 časova pod svodovima najstarije sportske dvorane na Novom Beogradu, Hali sportova “Ranko Žeravica”.

Bokserski turnir Beogradski pobednik 2022 (Foto)


Prestižni bokserski turnir, naš “Beogradski pobednik” koji se nalazi u zvaničnom kalendaru IBA i EUBC, kao i uvek do sada ugostiće aktere magičnog četverougla iz celog sveta u svim kategorijama. Bokseri i bokserke iz 21 zemlje boriće se od 29. marta do 2. aprila 2022. za najsjajnije odličje, a posebnu energiju na tom putu dobiće kroz senzacionalnu smotru otvaranja takmičenja za koju će se pobrinuti brojni kulturno-umetnički asovi.


Ceremonija otvaranja kojom će započeti prva noć borbi na 59. memorijalu “Branko Pešić” biće obojena bogatim kulturno muzičkim programom u kome će sve prisutne ljubitelje boksa zabaviti najpre grupe Una Saga Serbica, UV Dance i Danica Crnogorčević, zatim će na scenu izaći bokseri i započeti bitke koje život znače, a nakon mečeva u finalu spektakularne večeri hale “Ranko Žeravica” nastupiće grupe Vojaž i Nucci.


Ulaz je besplatan kako za svečano otvaranje tako i ostale dane takmičenja tradicionalnog međunarodnog turnira „Beogradski pobednik“ koji od 2018. nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavatelju boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u istoriji - Branku Pešiću.


Veliko finale u konkurenciji bokserki zakazano je za je 1. april, za boksere dan kasnije od 21 čas uz direktan TV prenos na TV Arena Fight. Glavni pokrovitelj ove manifestacije je država Srbija, a generalni sponzor je kompanija MTS, organizator Bokserski savez Srbije.


Srbija će nastupiti u najjačem seniorskom sastavu.


Datum: 27.03.2022. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...