x

Srpska rvačka reprezentacija na pripremama pred EŠ u Helsinkiju

 Srpska rvačka reprezentacija na pripremama pred EŠ u Helsinkiju

Srpska rvačka reprezentacija Davor Štefanek, Kristijan Fris, Aleksandar Maksimović, Viktor Nemeš, Petar Balo sa trenerom reprezentacije Stojanom Dobrevim uglednim bugarskim stručnjakom, otputovala je u centar mađarskog rvanja Dunavarsani gde će ostati do 28. marta na priremama za Šampionat Evrope u Helsinkiju početkom aprila.

Poslednja proba srpskim rvačima bio je 28. Memorijal "Ljubomir Ivanović - Gedža" prošlog vikenda.  Srpski rvači osvojili su tri zlatne, srebrnu i bronzanu medalju u jakoj konkurenciji 88 rvača iz 16 zemalja a srpske reprezentativce predvodili su Aleksandar Maksimović, Kristijan Fris i Petar Balo sa zlatnim medaljama.

-Izuzetno sam zadovoljan odzivom na našem tradicionalnom turniru i ovo je odlična provera pred Evropsko prvenstvo u Finskoj - kaže Željako Trajković predsednik Rvačkog saveza Srbije.- Posebeno nas ohrabruju rezultati naših rvača, naročito Petra Bala koji se polako vraća u reprezentativnu formu. Dokazali smo se i kao jak nacionalni tim u kome je odlična atmosfera, svi su kao porodica.

 Organizator turnira bio je Partizan, ali su finansijski pomogli grad i država i Trajković se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta i Gradu Beogradu na podršci  da ovaj veoma cenjeni turnir u svetu i ove godine dobije samo pohvale gostiju.

 Datum: 18.03.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...