x

Srpski strelci iz Kragujevca u Fort Bening

Srpski strelci iz Kragujevca u Fort Bening

Srpski strelci će od utorka 18. marta početi u Kragujevcu sedmodnevne prireme za učešće na prvom Svetskom kupu  u Fort Benigu (SAD, 26. mart - 4. april), saopštio je direktor SS Srbije Srećko Pejović.

U ekipi su:
Puška
Seniori: Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić ("Čika Mata") i Milenko Sebić ("Akademija Maksimović").
Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović ("Akademija Maksimović") i Katarina Biserečić Niš - na posle diplomskom usavršavanju u Kentakiju, SAD).

Pištolj
Seniori: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić ("Aleksa Dejović").
Seniorke: Bobana Veličković (Bor 030), Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda).

- Ekipa seniorki pištoljem ići će na pripreme u Bar i radiće sa jednim od najboljih stručnjaka u svetu u ovoj disciplini Željkom Todorovićem - kaže Srećko Pejović.- U tim seniorki puškom uključio sam Katarinu Biserčić koja je dobila stipendiju na godinu dana u Kentakiju. Njena sestra Bojana je osvojila brnonzu na Šampionatu Srbije u nedelju u Ivanjici. Na pripremama neće biti Andrije Zlatića  koji će raditi sam po posebnom programu. Nemanja Mirosavljev će se priključiti reprezentaciji za dva Svetska kupa u Evropi, a uskoro odlazi na prpreme u Južnu Afriku sa svojim trenerom Draganom Markovićem.

U Kragujevcu će u stručnom štabu biti trener koordinator Dragan Donević i teren za pušku Mira Maksimović.  Zahvaljujemo se OKS i Ministarstvu omladine i sporta Srbije na snažnoj podršci našem programu.

Reprezentacija polazi 26. marta. Strelce očekuju ove goine još tri svetska kupa i Šampionat sveta (sve discipline) u Granadi od 6. do 20. septembra na kome će se vaditi prve olimpijske vize za Rio.

 Svetski kupovi su  u Fort Benigu (SAD, 26. mart - 4. april), Minhenu (4 - 13. jun), Mariboru (13 - 21. jun) i Pekingu (1 - 7. jul).Datum: 18.03.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...