x

Partizan NIS drugi finalista Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća 2022.

Partizan NIS drugi finalista Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća 2022. Foto: KSS

Košarkaši Partizana savladali su u drugom polufinalu FMP i zakazali veliko finale Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać sa Crvenom zvezdom mts u nedelju u 21.00 sat.


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2022


Utakmica je počela u jakom ritmu, a u 3. minutu se desio veliki peh za Partizan, pošto se Smailagić ozbiljnije povredio i morao je u svlačionicu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, FMP je u 6. minutu poveo 13:9, pogađali su igrači oba tima, da bi na kraju prve deonice bilo 24:21 za „pantere“.


Uzbudljivo je bilo i u drugoj četvrtini, i dalje potpuno izjednačeno… Posle dva minuta igre bilo je 26:26, a posle trojke Pantera Partizan je u 15. minutu poveo 35:32. Ponovo je izjednačio FMP, a Dangubić trojkom doneo prvi značajniji višak crno-belima – 45:39 minut i po pre poluvremena. Pogodio je za tri i Ledej (48:39), ali se nisu dali „panteri“. Ipak, tim iz Humske na veliki odmor otišao je sa devet poena viška – 52:43.


Treća četvrtina krenula je u istom ritmu, crno-beli su držali dvocifrenu prednost. Povredio se i Mur, pa je morao na klupu, tim iz Železnika pokušavao je da uhvati priključak, ali nije uspevao. U 27. minutu bilo je 67:54, a posle trojke Dangubića na kraju treće četvrtine 73:60.


Crvena zvezda mts prvi finalista Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća 2022.


Smanjili su „panteri“ sa startu poslednjeg perioda igre na 65:73, a posle tajm-auta Partizana poenima Džonsa i na 67:73. Nisu crno-beli pogađali šuteve iako su imali šanse ponovo da se odlepe, ali su postigli samo jedan poena za tri i po minuta, sve do trojke Mura za 77:67. Bio je FMP i dalje u igri, pogodio je Tasić trojku, pa dvojku Izundu, onda i Šaranović trojku za 77:82 i otvorenu završnicu meča. Uzvratio je sa dve vezane trojke Panter i na 2:12 pre kraja doneo nedostižnih 88:77 crno-belima. Pogodio je Vujičić trojku za FMP i smanjio na 86:91, onda i Džons za 89:91 na manje od devet sekundi pre kraja. Fauliran je Avramović koji je pogodio jedno slobodno bacanje i „panterima“ je ostalo 7.8 sekundi da izbore produžetak (92:89). Pokušao je Nerandžić iz teške pozicije ali je promašio, pa je počelo slavlje crno-belih.


PARTIZAN NIS – FMP Meridian 92:89 (21:24, 31:19, 21:17, 19:29)


Kompletnu statistiku možete videti ovde



Izjave nakon utakmice:

Balša Koprivica

Smatram da smo počeli dobro, igrali smo sa FMP ove sezone, znamo kakva su ekipa, na koji način igraju. Borbeni su, tokom čitave utakmice se ne predaju, što su i sada pokazali.


Mislim da smo 35 minuta igrali vrlo dobru košarku i da smo tokom utakmice imali neke sitne greške koje su im dozvolie da nađu ritam u napadu.



Željko Obradović

U polufinalu je uvek velika želja za pobedom kod obe ekipe. Želim da čestitam FMP na izuzetnoj borbi i želji da se vrate u u utakmicu. Iako smo imali lako dobijen meč, najviše zahvaljujući našim prodanim lotpama u poslednjoj četvrtini došlo je to toga da se vrate. Oni se bore, čestitam mom mladom kolegi na tome.


Osam izgubljenih lopti u poslednjoj četvrtini, a ukupno 16, dovoljno govori o ovome što sam pričao. Sve ostalo je bilo korektno. Pokušali smo da budemo agresivni na njihovom najboljem igraču, ali on je ipak dao mnogo poena. Kako god, utakmica je dobijena, idemo u finale. Čestitam mojim igračima na utakmici. Hvala navijačima na podršci tokom cele utakmice.


Šta očekuje od finala?

Prvo da sve bude u znaku košarke, da bude fer-plej, da se priča o košarci i da se igra dobra košarka. Pa ko pokaže više na parketu da pobedi. Da probamo da protiv tima koji je iskusan odigramo što bolje. Nekim mojim igračima ovo će biti prvo finale. Ne zanam koliko su momci iz Zvezde već finala igrali i trofeja osvojili. Tu leži ključ. Da tu vrstu pritiska izdržimo i da ne pravimo ove, kako reče Balša, sitne greške. Verujem u moju ekipu, želim da probamo da damo sve od sebe. Maksimalna glad za nečim što se zove finale.



O Smailagiću

Rekao mi je na poluvremenu da ga manje boli. Veoma je bitno reći da je Lesor igrao utakmicu bez treninga. On je pet dana bio u krevetu, na svoje insistiranje je došao. Bilo je logično da igra da bi uhvatio ritam za finale, ali dobio je neočekivano mnogo minuga. I Glas i Madar su dobili neku tempereturu, Rade je van treninga, došao je ovde da bude uz ekipu kao kapiten, ali boli ga grlo i dalje. Svi su testirani nemaju KOVID, ali imaju problem sa temperaturom.



Danilo Tasić

Drago mi je što sam mogao u rodnom gradu da igram u ovom takmičenju, na ovakvoj manifestaciji. Igrali smo u malo oslabljenom rosteru, ali mislim da smo dali 300 posto našeg maksimuma, odigrali smo kvalitetno i juče i danas. Imali smo naše šanse, malo je i sreća presudila na kraju. Ostaje nam da se spremimo za nastavak ABA lige.


Prelepo je bilo da se vratim kući i da igram. Velika čast i ekstra motivacija, dali smo 300 posto, stvarno smo hteli u finale, ali bolji je pobedio.



Nenad Stefanović

Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi, vodili su faktički od druge četvrtine koja je bila ključ, jer su tada napravili veliku razliku. Ali moram da čestitam mojim momcima, bilo je dosta dobrih stvari, skok i 22 asistencije protiv njih, to je stvarno fenomelano.


Dali smo duplo više od realnih mogućnsti, borili smo se, igrali smo sa desetoricom srpskih igrača u timu i bez dvojice najiskusnijih bekva Nevelsa i Radonjića. Mislim da smo izgledali fantastično.


Utakmice je bila teška i specifična. Veliki individualni kvalitet je na njihovoj strani, ali imaju oni još kvaliteta. Mislim da smo ih naterali da daju maksimumm. Treći put igramo sa njima dobru utakmicu, sjajan način da napredujemo. Sve čestitke, srce su ostavili na terenu. Nemam šta da im zamerim. (Izvor: KSS)


Datum: 19.02.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...