x

Partizan NIS poslednji polufinalista Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća 2022.

Partizan NIS poslednji polufinalista Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća 2022. Foto: KSS

U poslednjem duelu četvrtfinala Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, Partizan NIS je prema očekivanjima ubedljivo savladao Borac Zemun i zakazao subotnje polufinale protiv FMP u 21.00 sat.


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2022


Hrabro su Zemunci ušli u duel sa apsolutnim favoritom Partizanom, čak poveli 6:3 na samom početku, bili u egalu i posle šest minuta igre (12:12), ali su crno-beli postavili stvari na mesto do kraja prve deonice i poveli 22:12.


Nije se predavao Borac ni na startu druge četvrtine, pogodio je drugu trojku mladi Branković i smanjio na 18:25, ali su crno-beli u 14. minutu povećali na 33:21. Smanjio je Sinovec trojkom na 26:33, pa odlični Branković na 28:33, ali je Avramović ponovo doneo dvocifrenu prednost Partizanu – 39:28. Na poluvreme je ekipa trenera Željka Obradovića otišla sa „plus 17“ – 47:30.


Silovito su crno-beli počeli drugo poluvreme rešeni da završe posao, odlepili se značajnije serijom 9:0, a posle pet minuta već imali 30 poena prednosti – 62:32. Već tada nije bilo nikakve dileme, pošto je na kraju treće deonice bilo 73:39.


U poslednjoj četvrtini, Partizan je rutinski priveo meč kraju i slavio ubedljiv trijumf.


PARTIZAN NIS – BORAC ZEMUN 101:48 (22:12, 25:18, 26:9, 28:9)


Kompletnu statistiku možete videti ovde



Izjave nakon utakmice

Siniša Matić 

Znate odakle dolazimo, da igramo Drugu ligu, za nas je velika stvar značilo osvajanje Kupa Srbije, gde smo pobedili dva prvoligaša – OKK Beograd i Radnički iz Kragujevca. Potom smo bili zadovoljni i žrebom, jer, kad već dolazite na ovakvo takmičenje, onda smo hteli smo da igramo protiv najboljih. Imamo dva-tri starija igrača koji su na zalasku karijere, ali koji mogu da pomognu, a imamo i dosta mladih igrača. Za njih je to bila velika škola. Odlično smo se držali 15 minuta, jednostavno više od toga nije bilo realno, nemamo ni snage, ni mogućnosti da se većem delu suprostavimo Partizanu. Rekao sam igračima da je ovo prvi i poslednji put u karijeri da im čestitam minus 53. Cilj je bio da malo uozbiljimo Partizan, uspeli smo. Možda nas je to i koštalo malo veće razlike, jer kod Željka nema opuštanja, ali to je super lekcija za naše mlade igrače. Obožavam Kup, pratiću ga i do nedelje. Nama je cilj bio da se pojavimo ovde i da se predstavimo.



Filip Branković

Za nas je ovo bila velika škola i drago mi je to smo stigli ovde. U prvom poluvremenu smo se držali, u drugom smo izgubili snagu… Čestitam protivniku na pobedi, okrećemo se ligaškom delu. 



Željko Obradović 

Čestitam Borcu na ostvarenom uspehu u prvom delu takmičenja, što su osvojili trofej i što su se plasirali na završni turnir. Kup je specifično takmičenje i uvek traži da budeš na maksimumu koncentracije i motivacije. Očigledno je bilo da su momci iz Borca bili izuzetno motivisani i napravili su nam problem u prvoj četvrtini i jednom delu druge, posebno sa pik en pop igrom, gde su njihove četvorke i petice od 30 poena ubacile 23. Kada smo to uspeli da rešimo, utakmica je dobila drugu sliku. Ostaje da se analizira ovaj meč i da se pripremimo za sledeći.


Upitan zašto nije igrao Matijas Lesor, Obradović je rekao:  

Nije se osećao dobro, kao ni Rade Zagorac koji je bio na klupi, ali nije mogao da igra


O publici…

-Uvek je dobro kada imate navijače uz sebe, zna se šta su navijači Partizana i koliko mogu da ponesu ekipu. Želeo bih da i protiv FMP bude sjajna atmosfera, fer-plej i sportski. 


Polufinale sa FMP…

Igrali smo pre sedam dana izuzetno zanimljivu utakmicu, pobednik je odlučen tek u finišu. Poznajemo se, znamo da je to ekipa koja ima kvalitet. To je polufinale u koje svi ulaze sa najvećim motivom. Na nama je da shvatimo da moramo da igramo na maksimalnom mogućem nivou. Znamo sve njihove mane, kao što i oni znaju naše. Znamo i vrline, kao i oni naše. 


Čime je najviše zadovoljan, a čime ne posle četvrtfinala.  

Svaka utakmica ima detalje koje gledamo i koje pokušavamo da analiziramo i promenimo. Tako je bilo i večeras. Izuzetno sam zadovoljan kako su mladi igrači u drugom poluvremenu uspeli da odigraju dobro i agresivno, da prepoznaju neke stvari, ali, bez obzira što smo primili samo 48 poena, postoje i stvari u odbrani koje zaslužuju da se o njima priča sutra na treningu. 



Nemanja Dangubić

Čestitam Borcu plasman na završnicu Kupa, čestitam i mojim saigračima na dobroj utakmici. Okrećemo se sledećem meču. Moramo da napravimo analizu i da se pripremimo što bolje. Protiv FMP smo igrali pre sedam dana, spremićemo se, znamo dobro protivnika i daćemo sve od sebe.(Izvor: KSS)


Datum: 18.02.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...