x

FMP Meridian u polufinalu Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća 2022.

FMP Meridian u polufinalu Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća 2022. Foto: KSS

U trećem četvrtfinalnom duelu Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, košarkaši FMP Meridian nadigrali su čačanski Borac i obezbedili plasman u polufinale, gde ih u subotu od 21.00 sat čeka pobednik poslednjeg četvrtfinala Partizan NIS – Borac Zemun.


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2022


Tim iz Železnika je bio efikasniji i konkretniji u uvodim minutima, pa je poveo 9:3, a u 8. minutu i 14:5. Pokušavali su Čačani šutem sa distance, ali im nije išlo, pa je prvi period igre završen 19:8.


Druga deonica krenula je u istom ritmu, da bi FMP lagano povećavao dvocifreni višak (15. minut, 32:14), pa je trener Borca Marinović morao da zatraži tajm-aut. Ipak, to nije pomoglo Čačanima koji nisu mogli ništa da pogode, pa su „panteri“ nastavili dominaciju, pa u 17. minutu došli i na „plus 22“ – 36:14. Konačno je Borac poentirao posle više od četiri minuta, serijom 10:1 prišao na 24:37, a na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 39:26.


I na startu treće četvrtine FMP je kontrolisao igru i rezultat, ponovo za nešto više od tri minuta podigao na 20 poena razlike – 46:26. Pokušavali su Čačani da uhvate priključak, smanjili u 28. minutu na 39:53, ali su Beograđani ponovo odbili napad i do kraja deonice podigli na 62:44.


Odlično je Borac započeo poslednju četvrtinu i mini serijom 6:0 vratio se u meč – 50:62. Nije se dao FMP, Tasić je trojkom u 34. minutu povisio na 71:53, jurili su Čačani i dalje minus, a kada je Tasić na manje od tri minuta pre kraja pogodio uz faul za 79:61 bilo je jasno da će tim iz Železnika u polufinale.


FMP MERIDIAN – BORAC 88:77 (19:8, 20:18, 23:18, 26:33)


Kompletnu statistiku možete videti ovde



# Utakmicama drugog četvrtfinalnog dana prisustvovali su predsednik KSS Predrag Danilović i generalni sekretar Zlatko Bolić, kao i selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Svetislav Pešić i direktor muške seniorske reprezentacije Dragan Tarlać.


# Posle prve današnje utakmice, direktor muške seniorske reprezentacije Srbije Dragan Tarlać uručio je poklone deci iz centra za porodični smeštaj i usvojenja i članovima Udruženja „Zajedno do svetlosti“.



Izjave nakon utakmice:

Nenad Stefanović, trener FMP

– Moram da čestitam mojim igračima. Stvarno, situacija u kojoj smo mi poslednjih deset dana je katastrofalna. Mi smo na dan puta imali sedam i po zdravih igrača na treningu, nismo znali u kom sastavu idemo. Radonjić je dobio temperaturu. Korona, jeste – nije, ne znam ni sam šta je. Puno povređenih igrača, dva momka su primila infuziju da bi došla ovde. Ovo nam je možda najveća pobeda od početka sezone. Zaista sam ponosan na momke. U kakvom smo stanju, bez treninga deset dana. Već dugo smo u seriji poraza, iako igramo dobro. Voleo bih prevashodno da se malo stavi fokus i na naše mlade igrače, ne samo na NBA prospekte, jer oni ne igraju za reprezentaciju Srbije. Nikola Manojlović, 2002. godište, igrao je sada 18 minuta, Nikola Šaranović 2003. godište isto tako… Voleo bih da se priča o njima. Pavićević je 2001. Vujičić 2002, sada je jednom nogom došao, primio je injekciju da bi igrao. Voleo bih da se obrati pažnja i na njih.


O polufinalu…

Probaćemo da se odmorimo, videćemo kakvo je zdravstveno stanje ujutru na treningu. Sada smo na zagrevanju videli ko može da igra. Voleo bih da se borimo, da budemo kao do sada što smo bili i ja ću biti zadovoljan.


Očekuje se da će rival biti Partizan

–  Igrali smo dva puta sa njima, znamo ko su i šta su, biće puna hala njihovih navijača, ali i na to smo spremni jer smo igrali u Pioniru protiv njih. Ne možemo nešto posebno da spremimo za 24 časa. Na obe utakmice je bilo i dobrih i loših stvari. Probaćemo da minimum tih njihovih mana iskoristimo.


Nikola Manojlović, igrač FMP

Čestitam Borcu na fer i korektnoj igri. Kod nas je došlo do pada u poslednja tri minuga, mislim da smo i neke glupe odluke donosili, bilo je i dosta izgubljenih lopti u tim trenucima. Ušli smo jako motivisani, jer smo imali seriju poraza u ABA ligi. Došli smo ovde bez našeg kapitena Marka Radonjića. Na nama mladima je da pokušamo sada da iskoristimo šansu. Nadam se da ćemo u polufinalu igrati protiv Partizana da bismo mogli da im se revanširamo za poraz od pre par dana u ABA ligi.



Marko Marinović, trener Borca

Apsolutno zaslužena pobeda FMP, kontrolisali su utakmicu od prve sekunde. Nismo uspeli da se adaptiramo na česte promene odbrane. Opet se videlo da nam fali organizacija napada, svaki put kada smo imali organizovan napad imali smo priliku da se vratimo. Ali, to je bilo daleko. Malo se osećamo razočarano, imali smo veća očekivanja od ove utakmice. Nismo uspeli da odgovorimo. Još jednom bih čestitao FMP na odličnoj utakmici, poželeo sreću u nastavku Kupa i sezone.



Radovan Đoković, igrač Borca

Nemam mnogo šta da kažem. Čestitam FMP na pobedi, od prvog do poslednjeg minuta bili su bolja ekipa. Želim im sreću u polufinalu. Sada imamo pauzu da se spremimo se za nastavak ABA lige. (Izvor: KSS)


Datum: 18.02.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...