x

Mega Mocart drugi polufinalista Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća 2022.

Mega Mocart drugi polufinalista Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća 2022. FOTO: NEBOJSA PARAUSIC / MN PRESS

Ekipa Mega Mocarta savladala je rutinski u drugom četvrtfinalu Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać ekipu Zlatibora i plasirala se u polufinale, gde će u subotu od 17.00 sati igrati protiv Crvene zvezde mts.


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2022


U uvodnim minutima meča Zlatibor je bio konkretniji, pa je poveo 12:5. Međutim, Mega je brzo reagovala i serijom 10:2 za tri minuta povela 15:14. Do kraja prve deonice igralo se u egalu, pa je završena 19:20.


Bolja je bila Mega u drugoj četvrtini, posle trojki Kočovića i Cerovine u 15. minutu povela 32:23, a onda trojkom Ružencova i 38:27. Na veliki odmor, Beograđani su otišli sa viškom od 12 poena – 41:29.


Na startu trećeg perioda igre Mega je pojačala ritam i povećala na velikih 47:31. Pokušavala je ekipa iz Čajetine da uhvati ritam, ali je ekipa trenera Jovanovića čuvala ubedljivu dvocifrenu prednost, koja je u 27. minutu bila 57:40.


Poslednja četvrtina nije donela ništa novo, Beograđani su potpuno kontrolisali rezultat i dešavanja na terenu, u 32. minutu stigli i do 20 poena prednosti – 67:47. Dva minuta kasnije, imala je Mega i najvećih „plus 24“ (73:49), pa je pitanje drugog polufinaliste koji će u subotu od 17.00 sati na megdan Crvenoj zvezdi mts bilo rešeno.


MEGA MOCART – ZLATIBOR 84:57 (19:20, 22:9, 21:18, 22:10)



Kompletnu statistiku možete videti ovde


# Pre druge četvrtfinalne utakmice, potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović uručio je Esadu Mehoviću plaketu za 40 godina rada u košarci.



Izjave nakon utakmice:


Dušan Kutlešić, kapiten Zlatibora


Čestitam ekipi Mege na zasluženoj pobedi. Pokazali su da su kvalitetniji rival, da dolaze iz ranga takmičenja koji je iznad našeg. To se videlo u svakom parametru igre. Lepo smo otvorili utakmicu, imali dobre pozicije u napadu i dobro rešavali zadatke u odbrani. U prvom periodu smo imali egal. Međutim, kasnije smo pravili grešeke u serijama, dozvolili smo im skokove u napadu i lake poene iz kontranapada. Razlika je već u prvom poluvremenu bila dvocifrena. Nastavak je protekao u dominaciji Mege



Strajin Nedović, trener Zlatibora


Čestitke ekipi Mege koja je pokazala visok kvalitet i visok nivo energije, potpuno zasluženo je pobedila. Ono što smo u ovom skraćenom rosteru planirali, mislim da smo to i uradili. Tražio sam da igramo u jačem intenzitetu i da podignemo nivo u ofanzivnoj tranziciji. U prvom poluvremenu smo u tome segmentu pokazali visok kvalitet. Mega je kao kvalitetan protivnik u drugom poluvremenu pokazala stvarno dobru igru i došla do zaslužene pobede.  Za nas je ohrabrujuće i dobro što smo koliko-toliko uspeli da zaustavimo njihov najjači segment, a to je ofanznivni skok. U prvoj četvrtini i prvom poluvremenu je to bilo korektno u nekoj meri. Zadovoljan sam, ako ovu igru prenesemo i na takmičenje u KLS, nećemo imati problema. Hvala domaćinu, gradu Nišu i KSS, na sjajnom događaju koji posle dve utakmice obećava, a biće sve bolje.



Vladimir Jovanović, trener Mege


Čestitam ekipi Zlatibora, mislim da je za srpsku košarku jako bitno da postoje centri kao što je Čajetina. Veliko poštovanje gajim prema tom klubu koji godinama ulaže dosta, ima zapaženu ulogu u našoj ligi, a voleo bih da budu standardni ABA ligaši. Mi smo nešto sporije krenuli, nije to samo da smo bili u lošem ritmu, već nas je protivnik uveo u loš ritam. Imali smo seriju loših utakmica, ali i povreda i virusa. Za ovako mladi tim je jako bitno da budu u dobrom, redovnom treningu, da bi mogli da igraju. A mi smo ispali iz svega toga. I ta prva četvrtina je krenula tako. Našli smo svoj ritam kasnije. Ritam uvek tražimo kroz trčanje. Došli smo do što više lakih poena, uspostavili našu igru i preveli razliku na našu stranu. Ako gledamo statistiku, asistencije i skokovi su na našoj strani, ali i izgubljene lopte. Ali to je to je deo ovog tima.



O polufinalu sa Zvezdom:


Mi smo se već susreli dva puta ove godine. Jedan deo igrača je i prošle godine igrao i finale KLS, pre toga u ABA ligi, pa finale Kupa… Imamo iskustvo igranja utakmica sa Zvezdom koja forsira veoma čvrstu odbranu. Pre svega, važno je da pokušamo da se odmorimo. Došli smo ovde iz Podgorice gde smo imali dve utakmice. Zvezdi mora fizički da se odgovori, oni su veliki na svim pozicijama. Ako ne možte fizički da odgovorite, onda ste u jako teškoj situaciji. Fizički da im odgovorimo da bi utakmica uopšte mogla da se igra. A posle toga sve ostalo.



Luka Cerovina, kapiten Mege


Ušli smo malo slabije u utakmicu, Kasnije smo smo ih uveli u naš ritam, u nastavku smo igrali dobro i priveli utakmicu mirno kraju. (Izvor: KSS)



Datum: 18.02.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...