x

Nacionalna konferencija - Unapređenje sistema zaštite dece i mladih

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvoriće nacionalnu konferenciju "Unapređenje sistema zaštite dece i mladih od nasilja u rekreativnim i sportskim aktivnostima"  u Palati Srbija (utorak, 25. mart, 10.30 časova, sala "Srbija", Bulevar Mihajla Pupina 2).

Na konferenciji će biti predstavljen Model Protokola za zaštitu dece i mladih od nasilja u sportskim i rekreativnim aktivnostima, njegov značaj za unapređenje sistema zaštite dece i mladih od nasilja i diskutovan okvir za njegovu primenu i dalje unapređenje sporta za decu i mlade.

Konferenciju organizuje Centar za prava deteta u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Vlade Republike Srbije uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Na konferenciji će govoriti i šef operativnog sektora Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Martin Kern, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki i menadžerka projekta Milena Golić Ružić.

Pored pomenutih, najavljeni su i učesnici koji će govoriti o važnosti unapređenja sistema zaštite dece  i mladih od nasilja u sportskim i rekreativnim aktivnostima. Takođe, ova nacionalna konferencija će okupiti predstavnike relevantnih ministarstava i institucija, sportskih saveza i organizacija, nacionalnih i međunarodnih organizacija koje se bave prevencijom i zaštitom dece od nasilja, sportske stručnjake i stručnjake u sportu, mlade sportiste i sportistkinje, roditelje mladih sportista i sportistkinja.

Centar za prava deteta pokrenuo je projekat "Prevencija i zaštita dece od nasilja u sportu" - Poentiraj u sportskom duhu. Projekat  treba da doprinese unapređenju sistema prevencije i zaštite mladih sportista od nasilja u sportskom okruženju, kao i da kroz uključivanje trenera, mladih sportista i roditelja dođe do zajedničkih rešenja i modela koji bi trebalo da pomognu da bavljenje dece sportom ujedno bude bezbedno i motivišuće.


Datum: 25.03.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...