Nacionalna konferencija - Unapređenje sistema zaštite dece i mladih

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvoriće nacionalnu konferenciju "Unapređenje sistema zaštite dece i mladih od nasilja u rekreativnim i sportskim aktivnostima"  u Palati Srbija (utorak, 25. mart, 10.30 časova, sala "Srbija", Bulevar Mihajla Pupina 2).

Na konferenciji će biti predstavljen Model Protokola za zaštitu dece i mladih od nasilja u sportskim i rekreativnim aktivnostima, njegov značaj za unapređenje sistema zaštite dece i mladih od nasilja i diskutovan okvir za njegovu primenu i dalje unapređenje sporta za decu i mlade.

Konferenciju organizuje Centar za prava deteta u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Vlade Republike Srbije uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Na konferenciji će govoriti i šef operativnog sektora Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Martin Kern, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki i menadžerka projekta Milena Golić Ružić.

Pored pomenutih, najavljeni su i učesnici koji će govoriti o važnosti unapređenja sistema zaštite dece  i mladih od nasilja u sportskim i rekreativnim aktivnostima. Takođe, ova nacionalna konferencija će okupiti predstavnike relevantnih ministarstava i institucija, sportskih saveza i organizacija, nacionalnih i međunarodnih organizacija koje se bave prevencijom i zaštitom dece od nasilja, sportske stručnjake i stručnjake u sportu, mlade sportiste i sportistkinje, roditelje mladih sportista i sportistkinja.

Centar za prava deteta pokrenuo je projekat "Prevencija i zaštita dece od nasilja u sportu" - Poentiraj u sportskom duhu. Projekat  treba da doprinese unapređenju sistema prevencije i zaštite mladih sportista od nasilja u sportskom okruženju, kao i da kroz uključivanje trenera, mladih sportista i roditelja dođe do zajedničkih rešenja i modela koji bi trebalo da pomognu da bavljenje dece sportom ujedno bude bezbedno i motivišuće.


Datum: 25.03.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...