x

Počeo Zimski fudbalski turnir Čukarica 2022

Počeo Zimski fudbalski turnir Čukarica 2022 Foto: GO Čukarica

Tradicionalni Zimski fudbalski turnir Čukarica 2022 počeo je na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji. Turnir se održava 30. godinu zaredom u organizaciji Gradske opštine Čukarica i Sportske organizacije Čukarica, a uz podršku Fudbalskog saveza Beograda.


Početni udarac na utakmici između FK „Lokomotiva“ i FK „BSK 1926“ izveli su predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i promoter ovogodišnjeg turnira, legendarni fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije Jovan Aćimović Kule.


Otvorivši ovogodišnji turnir, koji će se održavati danima vikenda do 5. marta, predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić je izrazio zadovoljstvo što ova lepa tradicija traje pune tri decenije.


„Ovo je sjajna prilika za fudbalske klubove sa Čukarice i Beograda da tokom zimskog perioda odigraju što više utakmica i pripreme se za predstojeću prolećnu sezonu. Očekujemo da utakmice proteknu u sportskoj atmosferi i kvalitetnoj igri, uz maksimalno poštovanje fer-pleja“, istakao je predsednik Kolarić.


30. Zimski fudbalski turnir Čukarica


On se ovom prilikom zahvalio promoteru turnira Jovanu Aćimoviću Kuletu i svima koji učestvuju u ovoj tradicionalnoj manifestaciji i ekipama poželeo mnogo uspeha i dobre igre.


Direktor turnira Slaviša Šotra precizirao je da će se susreti odvijati po grupama, a utakmice igrati subotom i nedeljom od 9.00, 11.00, 13:00 i 15:00 časova. Nakon ovih mečeva očekuje nas polufinalni i finalni susret i utakmica za treće mesto.


Prva utakmica ovogodišnjeg turnira održana na Adi Ciganliji bila je susret ekipa FK „Leštane“ i FK „Šećeranac Ada“ završena rezultatom 3:0, potom je usledio susret fudbalera  FK „Lokomotiva“ i FK „BSK 1926“ 2:1, a do kraja dana odigrane su još dve utakmice između FK Velika Moštanica“ i FK „Ravna gora“ 3:3, kao i FK „Vinča“ i FK „Borac Ostružnica“ 0:2.


Na turniru učestvuje 16 ekipa, od kojih je deset sa Čukarice i šest iz ostalih beogradskih opština.  


Finale Zimskog fudbalskog turnira Čukarica 2022 će se održati 5. marta, kada će pobedniku turnira biti uručen pobednički pehar. (Izvor: GO Čukarica)


Datum: 06.02.2022. Autor: GO Čukarica

PROČITAJTE JOŠ...