x

30. Zimski fudbalski turnir Čukarica

30. Zimski fudbalski turnir Čukarica Foto: GO Čukarica

Zimski fudbalski turnir Čukarica 2022, koji se održava po 30. put, igraće se od 5. februara do 5. marta na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji. Turnir organizuju Gradska opština Čukarica i Sportska organizacija Čukarica, a uz podršku Fudbalskog saveza Beograda.


Tim povodom, u sali Gradske opštine Čukarica održana je konferencija za novinare, a izvučeni su i parovi koji će se sastati u mečevima. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, žrebanje se odijalo bez prisustva predstavnika klubova, već samo u prisustvu članova Organizacionog odbora.


Počeo Zimski fudbalski turnir Čukarica 2022


Zimski fudbalski turnir Čukarica 2022, koji ove godine puni tri decenije postojanja, odigraće se uz učešće 16 ekipa, 10 sa Čukarice i 6 iz ostalih beogradskih opština. Učešćem na turniru, ekipe će imati priliku da igraju što više utakmica i pripreme se za predstojeću prolećnu sezonu.


Promoter ovogodišnjeg turnira je Jovan Aćimović Kule, legendarni fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, koji je istakao da mu je velika čast da podrži ovaj turnir zajedno sa dugogodišnjim saigračem i fudbalskom legendom Stanislavom Karasijem.



Prisutne je pozdravio predsednik Gradske opštine Čukarica i predsednik Organizacionog odbora turnira Srđan Kolarić, koji je izrazio zahvalnost promoteru turnira i svima koji podržavaju organizaciju ovog dugogodišnjeg takmičenja i pozvao učesnike na fer plej i očuvanje sportskog duha.


Ove godine čukarički turnir puni tri decenije postojanja, a na naše veliko zadovoljstvo traje sa nesmanjenom energijom i entuzijazmom. Turnir svake godine okuplja kvalitetne timove, a ja se nadam da će im biti od pomoći da odigraju što više utakmica i steknu dobru formu za naredna takmičenja”, istakao je predsednik Kolarić.


Prisutnima se obratio direktor ovogodišnjeg takmičenja Slaviša Šotra, koji je rekao da će se ekipe sastati u četiri grupe, a pobednici grupa sastaće se u četvrtfinalnom takmičenju, dok će drugoplsirana ekipa iz grupe D igrati baraž utakmicu sa najbolje trećeplasiranom ekipom iz grupa A, B i C. Nakon ovih mečeva očekuje nas polufinalni i finalni susret i utakmica za treće mesto.


Konferenciji za novinare prisustvovali su i legenda našeg fudbala Stanislav Karasi, kao i članovi Organizacionog odbora: direktor Sportske organizacije Čukarica Zoran Malović, pomoćnik predsednika GO Čukarica Petar Mandić, član IO FSS Miodrag Žuća Janković i generalni sekretar FSB Miroslav Stojanović.


Ovogodišnji turnir otvoriće ekipe FK Leštane i FK Šećeranac Ada koje će se sastati u subotu, 5. februara, sa početkom u 9.00 časova na terenu FSB na Adi Ciganliji. (Izvor: GO Čukarica)


Datum: 02.02.2022. Autor: GO Čukarica

PROČITAJTE JOŠ...