x

Kevin Majer atletski titan iz Francuske i svetski rekorder: Jedva čekam da dođem u Beograd

Kevin Majer atletski titan iz Francuske i svetski rekorder: Jedva čekam da dođem u Beograd Foto: SAS

Atletska takmičenja bilo lokalnog ili svetskog nivoa, oduvek su bili praznik lepote, skup atleta za koje će uvek važiti komentar „imaju tela Apolona“. Atletičari su oduvek bili inspiracija i uzori, plene izgledom, zrače zdravljem gde god da se pojave, a najveći utisak ostavljaju upravo na borilištima gde uz očaravajuću pojavu iskazuju i svoje umeće u sportskoj disciplini koju su izabrali. Kraljica sportova i njeni akteri propagiraju prave vrednosti i zdrav životni stil, svima nam je dostupna i nema rok trajanja, njena vrednost je večna. 

Svetski rekorder Duplantis: U Beogradu očekujem pobedu i osvajanje novog zlata

Srbija i Beograd imaće tu čast da od 18. do 20. marta 2022. ugoste najbolje atletičare planete u okviru Svetskog atletskog prvenstva u dvorani koje će biti održano u beogradskoj Štark Areni. Prava prilika da se uživa u svi navedenim kvalitetima kojima ovaj sport raspolaže i pleni. 

Oči svih prisutnih u srpskoj sportskoj lepotici koja će ugostiti krem svetske atletike biće fokusirane upravo na lepotu koju će demonstrirati takmičari, među kojima će biti i jedan od najlepših sportista sveta, Francuz Kevin Majer svetski šampion (2017. London) i rekorder u desetoboju koji je postavio 2018. sa rezultatom 9126 poena, dvostruki osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama (2016. Rio de Žaneiro i 2020. Tokio).

Aktuelni Olimpijski šampion u skoku u dalj Grk Tentoglou stiže u Beograd

Godina iz snova za plavookosog atletskog titana iz Francuske bila je 2017. kada je osvojio Evropsko prvenstvo u dvorani u Beogradu (sedmoboj), Svetsko prvenstvo u Londonu (desetoboj), a zatim niz nastavio zlatom u Birmingemu (EP dvoransko) i postavljanjem svetskog rekorda. Beograd će Majeru zauvek biti na posebnom mestu u srcu, jer je do prvog pobedničkog postolja u seniorskoj konkurenciji u karijeri stigao upravo u srpskoj prestonici 2017. i od tada ne zna za poraz na takmičenjima u dvorani.  

Srpsko čudo od deteta sanja svetsku medalju u beogradskoj areni 2022.


Radujete li se dolasku na Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani u Beogradu 2022?

„Veoma. Jedva čekam da dođem u Beograd i učestvujem na Svetskom prvenstvu u dvorani. Osećao sam mnogo frustracije i pritiska prošle godine tokom poslednjeg Evropskog dvoranskog prvenstva. Nadam se da ću se zabaviti ove godine u beogradskoj Areni za koju me vežu divna sećanja i  iskoristiti sve na čemu sam radio tokom treniranja i priprema“ – ističe Majer.


Koji su Vaši profesionalni ciljevi za ovu godinu i na čemu trenutno radite? 

„Da mogu da dam sve od sebe tokom velikih takmičenja, bez povrede ili fizičke nelagodnosti. Da uživam u svakom događaju, bila to pojedinačna disciplina ili desetoboj. Trenutno radim mnogo na skoku u udalj, napravili smo velike tehničke promene nedavno, ali trenutno ne mogu da ih koristim tokom takmičenja“. 


Šta po vašem iskustvu smatrate najvažnijim u atletici, a šta biste naveli kao njene prednosti? 

„Nakon više od 13 godina bavljenja desetobojom na visokom nivou takmičenja, ubeđen sam da je najvažnija stvar u sportskoj karijere zadovoljstvo. Zadovoljstvo koje imamo dok treniramo sport je to što nas čini još boljim i da težimo ka poboljšanju. Upravo taj napredak nam obezbeđuje rezultate. Da ne osećam zadovoljstvo tokom svakog treninga, ne bih postavio novi svetski rekord. Zadovoljstvo i strast su osnova uspeha“ – zaključio je svetski šampion 29 –godišnji Kevin Majer i dodao:

„Vidimo se u Beogradu“.

Datum: 02.02.2022. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...