x

Održan žreb za Triglav osiguranje Kup Radivoja Koraća 2022

Održan žreb za Triglav osiguranje Kup Radivoja Koraća 2022 Foto:KSS

U četvrtfinalu Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća (17-20. febrauar) u Nišu igraće: Crvena zvezda mts – SDP Radnički, Mega Mocart – Zlatibor, FMP Meridijan – Borac Čačak i Partizan NIS – Borac Zemun, odlučeno je na žrebu koji je održan u beogradskom hotelu „Kraun plaza“.


Kuglice na žrebu izvlačili su selektori seniorskih reprezentacija Srbije Marina Maljković i Svetislav Pešić, kao i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i prvi čovek Triglav osiguranja, višegodišnjeg naslovnog sponzora završnice Kupa Koraća, Dragan Marković.


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2022


Pre samog žreba, brojne goste, među kojima su bili treneri i kapiteni klubova učesnika, pozdravio je predsednik KSS Predrag Danilović, koji je istakao veliko zadovoljstvo što će Niš ponovo biti domaćin završnice Kupa i dodao:


Ovo takmičenje je od velikog značaja za Košarkaški savez Srbije, grad Niš i kompletnu srpsku košarku. I ove godine imamo debitanta, što daje posebnu draž ovom takmičenju, to je Borac iz Zemuna. Tu je ponovo Zlatibor, pa Radnički iz Kragujevca… Ovom prilikom im čestitam na plasmanu. Naš domaćin je ponovo, na moje veliko zadovoljstvo, grad Niš, 17. put. Veliku zahvalnost dugujemo gradu i gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski, kao i košarkaškim radnicima i entuzijastima koji će uzeti učešće u ovoj organizaciji. Kompanija Triglav, takođe na moje veliko zadovoljstvo, još jednom je sa nama kao naslovni sponzor i veliko hvala na tome. Takođe se zahvaljujem našim ostalim partnerima na velikoj podršci. Apelujem na sve gledaoce da sportski i kulturno bodre svoje klubove, da turnir prođe u najboljem redu, bez incidenta i da košarka bude u prvom planu, kao što i treba da bude. Iako vam je poznata opšta situacija sa KOVID-om, pozivam ljubitelje košarke od 17. do 20. februara da dođu u dvoranu „Čair“, da nose maske, pridržavaju se svih mera i uživaju u ovom prazniku košarke.


Potpisan ugovor o organizaciji finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća 2022 u Nišu


U ime organizatora grada Niša, prisutne je pozdravila gradonačelnica Dragana Sotirovski.


-Od onog trenutka kada je Košarkaški savez Srbije dao informaciju da će ovogodišnji Kup Radivoja Koraća ponovo biti u Nišu, za nas Nišlije počeo je zaista pravi praznik košarke. Gotovo da je sve spremno da dočekamo najbolje košarkaše, da dočekamo sve prijatelje košarke, sve one koji vole da rado dođu u Niš. I zaista, tih nekoliko dana ćemo živeti za košarku. Zapravo, mi svake godine živimo za košarku. Nismo imali tu sreću da svake godine bude Kup u Nišu, ali, evo, sa ovog mesta vam obećavam da ćemo se i te kako boriti da se i iduće godine družimo u Nišu. Zahvaljujem se Košarkaškom savezu Srbije što je odlučio da se Kup ponovo vrati našem gradu, carskom gradu… Zahvaljujem, naravno, i Triglav osiguranju što će i ovoga puta biti sa nama u Nišu. Vole mnogi, a posebno novinari, da kažu, da je niška publika šesti igrač na terenu. Nadam se da će i ove godine biti tako, da ćemo bodriti najbolje, da onaj najbolji i ove godine, 17. put u Nišu ponese ovaj trofej – Žućkovu levicu. Nadam se i da ćemo se mi kao grad i ove godine dičiti time da smo najbolji domaćin. Kao što je selektor, gospodin Pešić, pre mnogo, mnogo godina rekao: „Hajde sa da se igramo“. Da, hajde da se igramo, a ja ću dodati i u carskom gradu, gradu Nišu, gde ste svi dobrodošli.


Ovo će biti čak 17. put da je Niš domaćin finalne utakmice ili finalnog turnira nacionalnog Kupa, po čemu je grad na Nišavi apsolutni rekorder. Prvi put je finale nacionalnog Kupa u Nišu igrano pre više od četiri decenije, još 1975, a poslednji put u sezoni 2019/2020. Od 2003, od kada takmičenje nosi ime Radivoja Koraća, predstojeći turnir biće 12. domaćinstvo Niša. (Izvor: KSS)

Datum: 01.02.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...