x

Potpisan ugovor o organizaciji finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća 2022 u Nišu

Potpisan ugovor o organizaciji finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća 2022 u Nišu Foto: KSS

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potpisali su danas u „Gradskoj kući“ u Nišu ugovor o oganizaciji finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća, koji se po 17. put održava u februaru u Nišu.


Sotirovski i Danilović su izrazili zadovoljstvo zbog održavanja nacionalnog takmičenja u Nišu i što se borba za „Žućkovu levicu“ vraća u dvoranu „Čair“ koja je, kako je rečeno, „sinonim za Kup Radivoj Korać“.


Broj organizovanih završnih turnira u Nišu pokazuje koliko volimo da igramo Kup u ovom velikom gradu u kome su ljudi više nego otvoreni i gde sve učesnike gledaju kao svoje rođene – rekao je Danilović posle potpisivanja ugovora.


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2022


On je istakao da je Niš poznat po filmskom i muzičkom festivalu, ali i po ovom košarkaškom „festivalu“.


Očekujem da uživamo u košarci… – rekao je Danilović i pozvao sve na fer i sportsko navijanje.


Košarka se vraća na velika vrata na Čair i ne postoji ništa lepše za jednog gradonačelnika nego kada vidite zadovoljstvo građana, pa i onih iz okruženja i inostranstva koji najavljuju dolazak u Niš – istakla je Dragana Sotirovski.


Ona je pozvala sve Nišlije da budu dobri domaćini, da uživaju u košarci i da se raduju svakom novom nacionalnom kupu koji će narednih godina biti održavan u Nišu.


Košarkaški savez Srbije poklonio je Ustanovi za dnevni boravak dece ometene u razvoju „Mara“ sportsku opremu, koju je uručio potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.


Hala „Čair“ izgrađena je 1974. godine, a prvi nacionalni kup u košarci održan je u Nišu 1975. godine. Ovo takmičenje dobilo je današnje ime koje ponosno nosi 2003. godine, a Niš je i te godine bio domaćin finalnog takmičenja. (Izvor: KSS)


Datum: 25.01.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...