x

Mijajlo Marsenić: Igraćemo našu igru

Mijajlo Marsenić: Igraćemo našu igru Foto: RSS

Iza rukometaša Srbije je turbulentan pripremni period. Nakon odličnog rada u prvoj nedelji priprema, naša selekcija se suočila sa problemima vezanim za virus kovid-19, pa su naizmenično svakodnevno stizale vesti o pozitivnim i negativnim ishodima PCR testova, o ulasku i izlaska iz karantina. Plan i program priprema je morao iz dana u dan da se menja, a svi su se uželeli normalnog funkcionisanja i da na pravi način rade ono što nabolje umeju - da igraju i da uživaju u rukometu.


"Orlovi" su tokom jučerašnjeg dana Staru Pazovu zamenili Segedinom, gde će igrati grupnu fazu takmičenja Evropskog prvenstva. Srbija će u okviru grupe C u Segedinu odmeriti snage sa selekcijama Ukrajine, Hrvatske i Francuske. Prvi susret na takmičenju našu selekciju očekuje već 13.01., a "orlovi" će u duelu sa Ukrajinom težiti da se drže svog sistema i svoje igre koja im je donosila dobre rezultate u prethodnom periodu i nastojaće da se uprkos svemu drže zacrtanog cilja. 


Milosavljev: Bitan je maksimalan fokus, od treninga do treninga


Mijajlo Marsenić se osvrnuo na pripremni period i najavio utakmicu protiv Ukrajine.


- Bilo je teško protekle dve nedelje zbog svega što nam se izdešavalo, sa jedne strane nismo očekivali, a sa druge strane u današnje vreme nije se ni moglo izbeći. Nismo mislili da ćemo baš toliko biti pogođeni virusom. Dosta igrača nam je falilo, trenirali smo u grupicama. Došli smo na prvenstvo koje smo izborili na najbolji mogući način prošlog januara i zatim u drugoj utakmici protiv Grčke i naravno zaslužili smo ovo. Stigli smo u Mađarsku, došli smo da uradimo to što se od nas očekuje i da ostvarimo cilj koji smo sebi postavili. Kao i uvek atmosfera je vrhunska, uprkos problemima, ali ja mislim da nam je neko rekao pre pet dana da ćemo imati neke povratnike posle virusa, ne bismo verovali da će to uspeti da se dogodi tako brzo, ali srećom, vratilo se par važnih igrača i možemo donekle da postavimo igru u odbrani i u napadu i sada je već to bolja priča.


Iz dana u dan dolaze dobre i loše vesti naizmenično


- Đorđe Đekić je nažalost pozitivan, želimo mu brz oporavak. Igraćemo naravno i za njega, da njegov izostanak nadomestimo. Moramo ići dalje, kako je nama, tako je i ostalim reprezentacijama. Nadamo se samo da niko neće biti pozitivan. Da će se još par igrača koji su pozitivni i dalje vratiti i ja se nadam da ćemo u najboljem mogućem stanju dočekati prvu utakmicu i utakmice koje slede.


Prva utakmica na šampionatu vas očekuje 13.01. Važno je dobro otvoriti šampionat i svaka prva utakmica na takmičenju nosi svoju težinu. Od sva tri rivala, Ukrajina je najveća nepoznanica


- Promenili su trenera, veliki broj glavnih igrača im nije došao. Iskreno ne znamo u potpunosti šta možemo da očekujemo, ali sigurno je da ćemo igrati protiv jedne fizički snažne ekipe. Mislim da će sa novim trenerom trčati više nego što su ranije i sigurno je da će nam trebati malo vremena na početku da steknemo uvid u njihovu igru. Na nama je da igramo našu igru, da gledamo sebe i mislim da neće biti problema. Mi imamo naš sistem koji nas je doveo do dobrih rezultata tokom prošle godine i jednostavno nećemo odstupati od toga. Ko god da je tu i ko god da nedostaje, mi ne odustajemo od našeg sistema koji je davao rezultata. Treba da se držimo toga, da gledamo prvo sebe pa protivnika, da je to najbitnije u ovom trenutku, da igramo našu igru, da igramo u odbrani kao što smo igrali do sada i nadam se da će to biti dobro, rekao je Mijajlo Marsenić. (Izvor: RSS)



Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2022 održaće se u periodu od 13. do 30. januara 2022. godine, u Mađarskoj i Slovačkoj, u organizaciji Rukometnog saveza Mađarske i Rukometnog saveza Slovačke,  a pod pokroviteljstvom Evropske rukometne federacija (EHF).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2022


Datum: 13.01.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...