x

Milosavljev: Bitan je maksimalan fokus, od treninga do treninga

Milosavljev: Bitan je maksimalan fokus, od treninga do treninga Foto: RSS

Rukometaši Srbije nastavljaju sa pripremama za Evropsko prvenstvo u novoj godini pojačani reprezentativcima koji igraju u Bundes ligi. Još nekoliko treninga je preostalo do puta u Nemačku na poslednje provere naše selekcije pred Evropsko prvenstvo.


Srbija će sa Nemačkom odigrati dve utakmice, 7. i 9. januara u Nemačkoj, a već 11. januara ih očekuje odlazak u Segedin, gde će u okviru grupe C odmeriti snage sa selekcijama Ukrajine, Hrvatske i Francuske.


Evropsko prvenstvo u rukometu 2022


Od 2. januara prve treninge sa reprezentacijom očekuju i Dejana Milosavljeva, koji se pridružio reprezentaciji nakon klupskih obaveza u Nemačkoj. Zvanično najbolji rukometaš Srbije za 2021. godinu u izboru Rukometnog saveza Srbije istakao je zadovoljstvo što je najzad među "orlovima":


- Osećam se odlično, jedva sam čekao da dođem. U Bundes ligi nam nije bilo lako poslednja dva meseca, zbog korone i svega što nas je snašlo. Ali evo krećemo sa treninzima u ovoj godini, važno je da su svi igrači zdravi i srećni. Lepo se osećamo za početak što smo zajedno i što počinjemo sa radom. Uželimo se jedni drugih od okupljanja do okupljanja i osećamo se kao jedna porodica.


Milosavljev je naglasio da je važno fokusirati se od dana do dana, od treninga do treninga na aktuelne obaveze kako bi rezultat bio što bolji:


- Za sada imamo fokus na treninge koji nam predstoje. Tako nam je i selektor predložio, da nam je svaki sledeći trening bitan, zatim utakmice sa Nemačkom, pa tek onda pripremanje Ukrajine, pa Hrvatske, Francuske. Zato što nam je svaki dan bitan da imamo fokus sto odsto, da se uigramo što bolje i da nam glava nije već na prvenstvu, nego da je ovde u Pazovi gde smo trenutno. Razmišljanja smo usmerili na prvi trening koji dolazi i tako ćemo raditi sve do Evropskog prvenstva.


Iz Nemačke u Srbiju na pripreme reprezentacije, pa zatim ponovo sledi put ka Nemačkoj na kontrolne utakmice pred Evropsko prvenstvo:


- Nemačka je jedna od najboljih reprezentacija na svetu i mislim da je odlična provera za nas, kako fizički, tako i taktički. Imaju dobrog trenera, dobre igrače, ali mi idemo na pobedu i verujem da ćemo da izvučemo maksimum za ono što nama treba za prvenstvo. Nemačka je odličan suparnik u ovom pripremnom periodu i jedva čekamo tu utakmicu da vidimo gde smo i šta smo, da osetimo teren, naš duh i borbenost.


Uz odlične rezultate tokom prethodne godine prisutan je optimizam pred kontinentalni šampionat:


- Ovde u reprezentaciji smo opušteni i jedva čekamo prvu utakmicu i da igramo zajedno u kompletnom i zdravom sastavu. Ja iskreno pritisak ne osećam i čekam da dam svoj maksimum i da vidim kakav će krajnji rezultat da bude. Uradićemo sve da učinimo ljude u Srbiji ponosnim i da uživaju gledajući nas na Evropskom prvenstvu.


Nakon uspešne godine, Dejan Milosavljev je proglašen za najboljeg rukometaša Srbije u izboru Rukometnog saveza Srbije, glasovima trenera i kapitena muških klubova ARKUS lige:


- Izuzetno sam srećan, ovo mi je treći put da sam izabran za najboljeg igrača Srbije, ponosan sam na tu nagradu i zahvaljujem svim ljudima što su to prepoznali i što su glasali. To je velika čast i ponosan sam što mogu da predstavljam Srbiju u inostranstvu u jednom velikom gradu, u velikom klubu u Nemačkoj i uradiću sve da i u budućnosti bude tako i da uzmem tu titulu još mnogo puta. Imamo odlične igrače i to je nekad veoma neizvesno, ali uradiću sve da u budućnosti opet budem taj koji će možda u narednim godinama zaslužiti nagradu. - zaključio je Milosavljev.
"Orlovi" će 11. januara krenuti put Segedina, gde će igrati grupnu fazu EHF EURO 2022. Srbija se nalazi u grupi C sa reprezentacijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine, a raspored utakmica je sledeći:


13. januar u 18:00 časova: SRBIJA – UKRAJINA


15. januar u 20:30 časova: HRVATSKA – SRBIJA


17. januar u 20:30 časova: FRANCUSKA – SRBIJA


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2022


Datum: 02.01.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...