x

Preko 70 brejkera u borbi za krunu

Preko 70 brejkera u borbi za krunu

U subotu 29. marta Studentski kulturni centar će drugu godinu zaredom ugostiti naše najbolje brejkere na Red Bull BC One Cypher-u. Preko 70 brejkera iz svih krajeva Srbije boriće se za titulu najboljeg i predstavljanje naše zemlje na regionalnom finalu u Zagrebu (Hrvatska), odakle put vodi do svetskog finala koje se održava u Parizu (Francuska). Takmičenje počinje u 16:30 uz direktan prenos na televiziji B92.

Put do bitke kraljeva u Parizu na Red Bull BC One-u, najprestižnijem svetskom b-boy takmičenju, za naše brejkere kreće iz Beograda. Preko 70 prijavljenih brejkera u subotu će se u prepunoj sali Studentskog kulturnog centra boriti za titulu najboljeg i predstavljanje Srbije na regionalnom finalu koje će biti održano u Zagrebu, Hrvatska.

U finalnom delu takmičenja, koje počinje od 16:30, naći će se naših 16 najboljih brejkera koji će u eliminacionom sistemu takmičenja u "borbama" jedan na jedan pokušati da prikažu svoj jedinstveni stil i nove pokrete i na taj način impresioniraju internacionalni žiri u sastavu Cico (Italija), Menno (Holandija) I Bursa (Srbija). Tokom prve dve runde eliminacija b-boyevi će imati po dva ulaza dok polu finaliste i finaliste očekuju po tri ulaza.

Domaćin programa u Studentskom kulturnom centru biće Ajs Nigrutin, a publiku koja se nađe u velikoj sali pored dobrog brejka očekuje i spektakularan prateći program. Freestyle fudbaler Nikola Đota Milošević, trećeplasirani sa prošlogodišnjeg evropskog prvenstva, predstaviće se našoj publici, a pored njega u pauzama između rundi nastupiće i beatbox SickPrime.

Red Bull BC One je takmičenje koje se održava još od 2004. godine, a svake godine postaje sve masovnije. U 2014. godini širom sveta će se održati preko 70 turnira, a pobednici će učestvovati na jednom od šest regionalnih finala. Svetsko finale ugostiće najboljih 16 b-boyeva.


Datum: 27.03.2014. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...