x

MMA noć u Novom Sadu za kraj 2021.

MMA noć u Novom Sadu za kraj 2021. Foto: SBC

Tradicionalno, već punih deset godina prestižna srpska MMA organizacija, Serbian Battle Championship - SBC kraj takmičarske i kalendarske godine obeležava organizacijom borbi u dvorani SPENS u “srpskoj Atini”. Novi, 37. po redu MMA spektakl pod banerom ove organizacije očekuje nas 24. decembra 2021. u Maloj dvorani SPENS-a, sa početkom od 17 časova, uz slobodan ulaz za sve ljubitelje mešovitih borilačkih veština.


Održano je zvanično merenje boraca za ovaj događaj u kome najviše pažnje privlači glavna borba večeri i nastup neporaženog Predraga Bogdanovića, koji važi za najvećeg talenta regionalne scene. Sa deset uzastopnih pobeda iza sebe, i dve uzastopne pobede na prethodnom turniru u rasponu od sat vremena, kada je prihvatio da bez prethodne pripreme odradi i dodatni meč iste večeri, protiv Artura Lemosa, koji je zbog povrede Ognjena Dimića ostao bez protivnika u poslednjem trenutku. Bogdanović je u Zrenjaninu u velikom stilu odradio obe borbe i upisao dva nova trijumfa. Za SBC 37 Revenge bila je najavljena Predragova borba za šampionski pojas protiv prvaka iz Brazila Džeksona Tortore, međutim tragična smrt Džeksonovog trenera i prijatelja razlog je zbog kojeg je ova borba odložena za mart naredne godine. Nije Bogdanović sreće imao ni sa prvobitno najavljenim zamenskim protivnicima, jedan je otkazao učešće usled loma ruke, a drugi odmah nakon njega. Ipak Aman Abdraijmov, Kirgistanski borac sa 12 borbi iza sebe, sa oduševljenjem je prihvatio izazov, i njega ćemo gledati protiv srpskog borca u glavnoj borbi večeri.


Pored Predraga Bogdanovića, talentovani udarač iz Sombora, Ognjen Dimić, vraća se u borilište u najvećem izazovu dosadašnje karijere, protiv opasnog dagestanskog profesionalca Akbara Gadzhiekperova. Takođe ćemo imati priliku da gledamo opasnog ruskog borca Šamila Kasumova, koji je kao amater dva puta pobeđivao UFC šampiona Pjotra Jana. Jedini poraz u profesionalnoj karijeri Kasumov je doživeo protiv našeg Bogdanovića. Ovog puta dagestanski ratnik snage će odmeriti sa nešto iskusnijim kirgistanskim profesionalcem Alijem Mašrapovim.


Neporaženi mladi talenat iz Subotice David Tečer za protivnika će imati kirgistanca Doišonkula Uulua.


Organizatori su po dobrom starom običaju pripremili MMA spektakl najvišeg nivoa za novosadsku publiku, kojoj poklanjaju ovaj borilački sportski događaj za kraj 2021. godine.


SBC Revenge će svim ljubiteljima MMA sporta za praznike i Novu godinu pokloniti besplatan prenos spektakla putem interneta, dok će odloženi prenos manifestacije moći pogledati 26. decembra 2021. na TV B92.


SBC 37 Revenge

Rezultati merenja boraca i konferencija za štampu


Vila Moskva, Novi Sad


1. Nemanja Todorović (65,9 kg) vs Robert Szabo (65,7 kg)


2. Andrija Stojiljković (77,4 kg) vs Anes Musić (77,3kg)


3. Adrian Radovanović* (83 kg) vs Ramazan Sari (84,1 kg)


Co-Main Event

4. Ognjen Dimić (70,8 kg) vs Akbar Gadzhiekperov (70,7 kg)


5. Tomislav Milić (70,7 kg) vs Tarik Žunić (70,9 kg)


6. David Tečer (69,6 kg) vs Suymonkul Duyshonkul Uulu (70,7 kg)


7. Shamil Kasumov (70,9 kg) vs Ali Mashrapov** (72,3 kg)


Main Event

8. Predrag Bogdanović (70,5 kg) vs Aman Abdraiymov (70,9 kg)


** Ali Mashrapov nije uspeo da zadovolji traženu kilažu, i zbog toga će imati kazneni bod (-1 rundu) i gubi 30% od honorara.


Datum: 24.12.2021. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...