x

Vojvodina osvojila i peto izdanje Svesrpskog kupa

Vojvodina osvojila i peto izdanje Svesrpskog kupa Foto: RSS

Rukometaši Vojvodine po peti put put su podigli trofej namenjen pobedniku Svesrpskog kupa i pokazali da su neprikosnoveni u ovom takmičenju. Novosađani su nakon Metaloplastike u polufinalu, u finalu savladali MRK Slogu iz Doboja rezultatom 30:20 (16:8).


MRK SLOGA - RK VOJVODINA 20:30 (8:16)


MRK SLOGA: Bogdanović, Peštić 1, Stojanović, Đurđević 4, Blagojević, Tulendić, Damjanović 2, V. Stanković 7, Trifunović, S. Stanković 1, Gavrić, Ristić, Knežević 1, Savičić, Milićević 4, Bajović


RK VOJVODINA: Šijan 3, Kurteš 3, Pribak 1, Ocvirk 4, Vukovljak, Verkić, Žmavc, Milenković 4, Tasić, Rađenović 1, Ratković 5, Tomić 1, Nikolić 1, Kljajić 4, Šotić 3, Bedoui


Vojvodina je u utakmicu ušla rešena da osvoji još jedan trofej Svesrpskog kupa. Diktirali su tempo utakmice od početka do kraja i nisu dovodili u pitanje pobednika utakmice. Sloga iz Doboja, koja je iznenadila Borac u polufinalu, nije uspela da napravi novo iznenađenje.


Nakon četiri osvojena turnira – 2014. godine u Tesliću, 2016. u Novom Sadu, 2017. u Banja Luci i 2019. godine na Palama, Novosađani su dodali i peti trofej osvojen u Loznici za maksimalan skor pet od pet.


Najefikasniji u ekipi Vojvodine bili su Nemanja Ratković sa 5, a Gregor Ocvirk, Darko Milenković i Aleksa Kljajić su postigli po 4 gola. U ekipi Sloge najefikasniji je bio Vladimir Stanković sa 7 postignutih pogodaka.


Za najboljeg igrača turnira proglašen je Vladimir Stanković, rukometaš Sloge, dok je nagrada za najboljeg golmana takmičenja pripala Svetislavu Verkiću, čuvaru mreže Vojvodine.


Datum: 24.12.2021. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...