x

Stanković: Partizan ima velike ambicije

Stanković: Partizan ima velike ambicije Foto: A. Simić / OK Partizan

Odbojkaški klub Partizan želi da u narednom periodu ponovo osvaja trofeje, dugujemo veliku zahvalnost državi što nam pomaže da sve naše selekcije funkcionišu i učinićemo sve da rezultatima opravdamo poverenje, izjavio je savetnik predsednika Partizana legendarni reprezentativac Željko Tanasković.


- Velika zahvalnost državi koja dve godine uzastopno pomaže naše akcije, gde imamo mogućnost da funkcionišemo. Od predsednika države Aleksandra Vučića, preko ministra sporta Udovičića i predsednika Saveza Gajića,  pomažu se klubovi koji su baza svakog sporta. Naravno, hvala i sponzorima, a mi ćemo se truditi da rezultatima opravdamo podršku - rekao je Tanasković na konferenciji za medije.


Novi predsednik kluba je Aleksandar Stanković, čovek iz sveta biznisa i plan je da se u petogodišnjem mandatu dođe do vrhunskih rezultata, dodao je Tanasković.


- Muški tim se plasirao u finale Kupa i imamo priliku za trofej koji se dugo čeka. Ženska selekcija je 1972. godine ugašena, pre četiri godine klub je obnovljen, sada je prvoligaš. Imamo dva vrhunska trenera i stvoreni su preduslovi da ostvarimo naše ciljeve", poručio je Tanasković.


Stanković je istakao da mu je velika čast što je na čelu velikog kluba kao što je Partizan.


- Odbojka se vraća na velika vrata, Savez je učinio veliku stvar, liga je veoma zanimljiva, zainteresovani su sponzori, a ja sam sledio primer Dragoljuba Zbiljića iz Vojvodine. Jaka liga je idealna za razvoj igrača, a samim tim i za jačanje naše reprezentacije. Drago mi je da sam na čelu kluba, koji ima velike ambicije - rekao je Stanković.


Šef struke svih kategorija Partizana Duško Nikolić, otkrio je da više od 500 dece trenira odbojku u Partizanu.

- Pozivam decu da nas bude još više i uključe se u akciju Saveza "Moj prvi šmeč" za mališame od sedam do 12 godina. Takođe za vikend pozivam navijače i da zajedno dodjemo do pobede nad Crvenom zvezdom  - rekao je Nikolić.


Trener ženskog tima, poznati stručnjak Darko Zakoč, koji je tek preuzeo tim, najavio je da će ekipa u drugom delu sezone pokazati pravo lice.


Trener odbojkaša Bojan Janić kaže da ekipa želi trofej u Kupu, a nada se i korak više u prvenstvu, gde su prošle godine stigli do finala. Njegova želja je da Partizan sledeće sezone igra Beko od evropskih takmičenja. 


Na konferenciji za medije govorili su i kapiten odbojkaša Lazar Marinović i kapiten odbojkašica Tamara Dedijer, koji su poručili da će učiniti sve da obraduju navijače crno-belih.


Odbojkaši Partizana u nedelju igraju derbi protiv Crvene zvezde, a rival odbojkašicama ovog vikenda je TENT.


Datum: 22.12.2021. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...