x

Loznica i Tršić centar dešavanja srpskog rukometa

Loznica i Tršić centar dešavanja  srpskog rukometa Foto: RSS

Peti po redu Svesrpski kup u konkurenci rukometaša biće održan 22. i 23. decembra 2021. godine u sportskoj hali "Lagator" u Loznici. Za trofej će se nadmetati ekipe Sloge iz Doboja, Borca iz Banja Luke, Metaloplastike iz Šapca i Vojvodine iz Novog Sada. 


Svesrpski kup u rukometu je takmičenje koje se od 2014. godine održava u organizaciji Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog saveza Republike Srpske na kome učestvuju po dve najuspešnije ekipe iz Srbije i Republike Srpske – osvajač šampionata države i nacionalnog kupa. Do sada je održano četiri puta – 2014. godine u Tesliću, 2016. u Novom Sadu, 2017. u Banja Luci i 2019. godine na Palama. Na sva četiri tunira trofeje su osvajali rukometaši Vojvodine.


Nakon što je 28. i 29. avgusta tekuće godine u Jagodini održano premijerno izdanje Svesrpskog kupa u konkurenciji rukometašica, Loznica će biti domaćin Svesrpskog kupa u konkurenciji rukometaša 22. i 23. decembra 2021. godine.


Rukometni savez Srbije i Rukometni savez Republike Srpske dobitnici su specijalnih priznanja za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta na 67. Izboru najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji dnevnih novina "Glas srpske" koji je održan 14. decembra ove godine. Dokaz izuzetno dobre saradnje dva Saveza još jednom dobija potvrdu, pa će se ove godine nakon rukometašica i rukometaši boriti za još jednan trofej Svesrpskog kupa. 


Prvi takmičarski dan rezervisan je za polufinalne duele u kojima se sastaju Sloga iz Doboja i Borac iz Banja Luke, dok drugi polufinalni par čine Metaloplastika iz Šapca i Vojvodina iz Novog Sada. Drugog dana na programu je meč za treće mesto i finale. Za sve utakmice biće obezbeđen video link za praćenje mečeva uživo, dok će se finalni duel prenositi na RTS 2.


- Drago mi je što nastavljamo tradiciju saradnje sa Rukometnim savezom Republike Srpske. Posle Svesrpskog kupa za rukometašice, organizujemo i Svesrpski kup u konkurenciji rukometaša. Drago mi je što se posle dužeg niza godina takmičenje održava kod nas i drago mi je da je to grad Loznica, grad koji mnogo ulaže ne samo u rukomet, već u sport uopšte. Želimo da još više popularizujemo rukomet u toj sredini i verujem da će biti spektakl i pravi praznik rukometa tokom dva dana takmičenja u „Lagatoru“, rekla je predsednica UO RSS, Milena Delić.


5. SVESRPSKI KUP

Sportska hala "Lagator", Loznica

22. decembar 2021.


16:45 Sloga - Borac  (live)




19:00 Metaloplastika - Vojvodina (live)



23. decembar 2021.

15:30 Meč za 3. mesto


18:00 Finale



Uoči finalnog duela 5. Svesrpskog kupa u hali "Lagator" u Loznici, koji je na programu u četvrtak, 23. decembra od 18:00 časova uz direktan prenos na RTS 2, Rukometni savez Srbije će proglasiti najbolju rukometašicu i najboljeg rukometaša Srbije za  godinu na izmaku tradicionalno po izboru trenera i kapitena ženskih i muških klubova ARKUS lige. Priznanja će biti uručena i najboljem treneru u 2021. godini po izboru  Zajednice tre­ne­ra Rukometnog saveza Srbije i najboljem sudijskom paru po izboru Za­jed­ni­ce su­di­ja i kon­tro­lo­ra Rukometnog saveza Srbije.


Anketa je uključila sve rukometašice i rukometaše Srbije bez obzira da li igraju u zemlji ili inostranstvu, a glasanje je izvršeno po principu - treneri i kapiteni ženskih klubova ARKUS lige glasaju za najbolju rukometašicu Srbije, a treneri i kapiteni muških klubova ARKUS lige glasaju za najboljeg rukometaša Srbije u 2021. godini.


Zajednica tre­ne­ra Rukometnog saveza Srbije birala je najboljeg stručnjaka, dok je o iz­bo­ru najboljeg sudijskog para od­lu­či­va­la Za­jed­ni­ca su­di­ja i kon­tro­lo­ra Rukometnog saveza Srbije.


Svečano proglašenje najboljih biće održano u četvrtak, 23. decembra 2021. godine u Loznici, uoči finalne utakmice Svesrpskog kupa.


Datum: 22.12.2021. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...