x

Radnički zavejan na Zlatiboru

Radnički zavejan na Zlatiboru Foto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog su u seriji poraza. Treći uzastopni su doživeli od ekipe Zlatibora u 13. kolu Admiral Bet KLS rezultatom 91:79 (18:5, 20:24, 24:27, 29:23).

Veoma sličan rasplet događaja se desio u prvoj četvrtini kao i protiv ekipe Slobode. Crveni su već na početku meča ušli u veliki problem sa realizacijom napada. Nije blistala ni ekipa Zlatibora u tom segmentu, ali je uspela da postigne 18 poena naspram "mršavih" 5 poena Radničkog. Koliko je neefikasna bila prva deonica, govori rezultat na polovini tog dela igre kada su domaći imali prednost od 8:2. Da naši igrači ne dožive potpunu sramotu, pobrinuo se Dimitrije Raičević koji je pogodio šut za 3 poena u poslednjem napadu. 

Domaći uvećavaju prednost na plus 16 posle odigranog jednog minuta u drugoj četvrtini. Tada Radnički uspeva da se makar za kratko vrati u meč i trojkama Stefana Mitrovića spusti prednost Zlatibora na 10 poena razlike. Na svega dvadesetak sekundi do kraja poluvremena, Bojan Stanojević pogađa za -6, ali Filip Đuran u poslednjiim trenucima drugog dela igre, trojkom, odvodi svoj tim na pauzu sa 9 poena viška (38:29).

Tokom treće četvrtine Radnički preti, a Zlatibor odbija napade. Nikako izabranici trenera Vukotića nisu uspevali da probiju "magičnih" -5. Nakon svakog naleta Crvenih, Zlatiborčani su odgovorili još jače i zadržali prednost pred ulazak u poslednju deonicu (62:56). 

Radnički sjajno ulazi u četvrti deo igre i dolazi do željenog izjednačenja poenima Đerasimovića, Dumića i Ilića u tri uzastopna napada. Međutim, od tog momenta kao da su ostali bez energije. Ekipa Zlatibora opet diže nivo igre na oba kraja terena, vraća dvocifrenu prednost i uspešno je brani do kraja meča.

Dušan Kutlešić sa 22, Dimitrije Nikolić i La Quinton Ross sa po 15 poena bili su najbolji u domaćem sastavu. U ekipi Radničkog kapiten Raško Katić je postigao 16 poena dok je Filip Dumić upisao 14 uz 5 asistencija. 

Naredni meč Radnički igra u SBB hali Jezero protiv ekipe Metalca iz Valjeva u subotu 11. decembra.

Datum: 08.12.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...