x

Selektor Uroš Bregar pred utakmicu sa Rusijom

Selektor Uroš Bregar pred utakmicu sa Rusijom Foto: RSS

Srbija je odlično počela Svetski šampionat sa dve pobede u dve utakmice odigrane u dosadašnjem toku takmičenja. Posle Poljske i Kameruna našoj selekciji sledi još jedan meč u grupi B i najteži protivnik do sada, reprezentacija Rusije. Srbija je već ostvarila plasman u narednu rundu takmičenja, ali bitan je svaki bod koji se prenosi, pa će izabranice Uroša Bregara nastojati da se pokažu u najboljem svetlu u utakmici protiv vicešampiona Olimpijskih igara u Tokiju. 


Svetsko prvenstvo u rukometu za žene 2021 održava se u periodu od 01. do 19. decembra 2021. godine, u Španiji, u organizaciji Rukometnog saveza Španije i Međunarodne rukometne federacije (IHF).


Maksimalan rezultat na startu takmičenja svakako izaziva zadovoljstvo


- Mislim da smo obavili dobar posao i ispunili ciljeve koje smo zacrtali. Predstoji nam utakmica sa Rusijom, znamo da čitava prva postava igra za CSKA iz Moskve, učesnika Lige šampiona. Znamo da nas čeka teška utakmica, moramo da napravimo još manje grešaka u napadu, da podignemo nivo realizacije u napadu kod šuteva i da ponovimo igru u odbrani protiv Poljske, započeo je selektor Uroš Bregar.


Imali ste priliku da narednog protivnika gledate sinoć u utakmici protiv Poljske. Koje su specifičnosti ekipe Rusije?


- Istina je da ne igraju dve najbolje ruske igračice Daria Dimitrieva i Ana Vjahireva, ali Rusija ima veliku bazu mladih i dobrih igračica i ako neka nedostaje, dolazi druga. Smatram da je to ozbiljna reprezentacija. Jesu se podmladili, ali ipak prva postava igra u CSKA i čeka nas jedan težak meč.


Da li će dobra odbrana biti ključ u utakmici protiv Rusije?


- Svaka ozbiljna ekipa ima dobru odbranu, pa kako i svi treneri tako i ja želim da smo kompaktni, da smo jaki u odbrani sa puno kretanja. Na taj način ćemo nastaviti da igramo u svakoj utakmici, pa i protiv Rusije. Potrebno je trčanje nazad iz napada i jaka odbrana i mislim da će to biti ključ pobede.


U utakmici protiv Kameruna ste bili u prilici da dosta rotirate igračice. Sa jedne strane da odmorite jednu grupu sa većom minutažom, a sa druge da pružite priliku svim devojkama da igraju. Koliko ste zadovoljni učinkom?


- Uoči utakmice na sastanku smo se dogovorili da je veoma bitno kako ćemo ući u meč. U uvodnim minutima nismo bili na nivou na kom smo želeli, a onda kada smo bili stabilni došlo je do rotacija, tako da smo neke odmorili, a neke druge devojke su dobile šansu koju su baš dobro iskoristile. Jeste da Kamerun nije bio težak protivnik, ali kada dobiješ šansu veoma je bitno da je iskoristiš.


Sva je koncentracija na utakmici sa Rusijom, ali nakon toga vam sledi selidba u Granoljers i nastavak takmičenja gde se ukrštate sa selecijama iz grupe A. Kako Vam se čini razvoj situacije u toj grupi?


- Tamo je najbolja selekcija Francuska i ona uvek ide na medalju, odnosno na zlato. TU je i selekcija Slovenije. Juče je Crna Gora pobedila Angolu, tako da mislim da će u narednu fazu ići Francuska, Crna Gora i Slovenija. Svi protivnici su nam poznati i mislim da su pred nama četiri teška meča, zaključio je selektor Bregar.


Srbija će preostalu takmicu u okviru grupe B igrati u utorak, 7. decembra od 20:30 časova protiv selekcije Rusije, koja kao i Srbija u dosadašnjem toku takmičenja na Svetskom prvenstvu ima dve pobede. Uoči ovog meča od 18:00 časova sastaju se Kamerun i Poljska.


Podsećamo, nakon prve faze takmičenja po grupama, tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će oformiti nove četiri grupe od po šest reprezentacija. Grupa B se ukršta sa grupom A u kojoj se nalaze  olimpijski šampion Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija. Reprezentacije iz grupe B sledeću fazu takmičenja nastavljaju u Granoljersu, gde selekcije iz A grupe već igraju svoje mečeve.


SVETSKO PRVENSTVO ŠPANIJA 2021


GRUPA B – RASPORED TAKMIČENjA


1. kolo (3. decembar)


Rusija – Kamerun 40:18


Srbija – Poljska 25:21


 2. kolo (5. decembar)


Poljska – Rusija 23:26


Srbija – Kamerun 43:18


 3. kolo (7. decembar)


18:00 Kamerun – Poljska


20:30 Rusija – Srbija


GRUPA B - TABELA


1. Srbija           4


2. Rusija            4


3. Poljska         0


4. Kamerun        0


Datum: 07.12.2021. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...