x

Prašović opet u Londonu, bije bitku za IBF titulu

Prašović opet u Londonu, bije bitku za IBF titulu

Dilan Prašović (26), najbolji crnogorski bokser u kruzer kategoriji, čije poreklo vodi iz Sjenice u Srbiji, „vraća se na mesto zločina“. Nakon prvog poraza u profesionalnoj karijeri koji je doživeo na stadionu Totenhema pred 60.000 navijača protiv domaćeg borca Lorensa Okolija u meču za WBO pojas, sada će u prestonici Engleske udariti takođe na domaćeg borca Isaka Čemberlejna (27), koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri imao, kao i Dilan, samo jedan poraz, i to 2018. godine od Lorensa Okolija!

Megdan je na programu 10. decembra u Nacionalnom sportskom centru Kristal Palas u južnom Londonu, a pobednik će zauzeti upražnjeno mesto IBF šampiona u kruzer kategoriji. Duel je ugovoren u 10 rundi, a ova borba je ujedno i meč večeri.

- Poziv je stigao iznenada i jako brzo posle megdana sa Okolijem. Prihvatio sam ga iz dva razloga: prvi je zato što me Čemberlejn prozvao da iz straha izbegavam borbu sa njim, a drugi je povoljna finansijska ponuda. Skidanje kilograma mi je oduzelo dosta snage, tako da se fizički ne osećam najspremnije, ali se nadam da će sve doći na svoje do meča - izjavio je Prašović, dok je njegov menadžer Ivan Nikolić dodao:

- U bokserskoj praksi je uobičajno da se pozivi za meč šalju jako kasno, kako bi gostujući borac imao što manje dana za pripreme. Da nije u pitanju IBF titula, sigurno bismo odbili ponudu Engleza. U svakom slučaju verujemo u pozitivan ishod.

Merenje boraca zakazano je za četvrtak u 14 sati po našem vremenu, dok će direktan prenos spektakla početi u petak u 23.30 (na kanalu Arena Fight za teritoriju Srbije i na RTCG za područje Crne Gore). Dilanov meč je planiran za 45 minuta posle ponoći.

Datum: 07.12.2021. Autor: Dražen Ostojić

PROČITAJTE JOŠ...