x

Druženje atletičara i volontera u Atletskoj dvorani na Međunarodni dan volontera

Druženje atletičara i volontera u Atletskoj dvorani na Međunarodni dan volontera Foto: SAS

Priprema Svetskog atletskog prvenstva u dvorani, koje se održava  18-20. marta u Štark Areni, odvija se punom parom, kao i selekcija čak 900 volontera koji će biti angažovani na ovom velikom takmičenju. 


U nedelju 5. decembra , obeležen je Međunarodni dan volontera. Tim povodom u Atletskoj dvorani na Banjici, održano je druženje naših atletičara i volontera -Asmir Kolašinac, Sara i Anja Lukić pokazali su pravila i tehniku i pomogli volonterima da se oprobaju u atletskim disciplinama. Discipline koje su im demonstrirali su skok uvis, skok udalj, bacanje kugle i sprint. To je bila jedinstvena prilika da svi volonteri osete atletske discipline i da steknu sliku kako će izgledati veliko atletsko prvenstvo u dvorani koje je pred nama. 


„Kao neko ko je učestvovao na Olimpijadi i mnogim drugim svetskim, evropskim i nacionalnim takmičenjima, znam da su volonteri jedna od najvažnijih karika u organizaciji. Još malo više od sto dana ostalo je do Svetskog atletskog prvenstva u dvorani, što je dovoljno vremena da se svi pripremimo i u najboljem svetlu nastupimo. I vi kao volonteri i mi kao sportisti”, izjavio je srpski reprezentativac, Asmir Kolašinac.


„Srećni smo što ste ovde danas sa nama i što ćemo zajedno raditi na pripremi jedinstvenog sportskog dogadjaja u Beogradu sledeće godine. Veliko vam hvala što ste izdvojili svoje vreme za nas. Bez vas, organizacija Svetskog prvenstva u atletici u dvorani Beograd22 ne bi bila moguća.”, rekao je Predrag Momirović, direktor prvenstva.


Tri stotine volontera juče je odslušalo prezentaciju o volontiranju, koja je obavezan deo selekcije i obuke za učešće na WIC Belgrade22 prvenstvu. Prijave za volontere su i dalje otvorene i ostalo je još malo slobodnih pozicija, ukoliko ste zainteresovani da se pridružite u organizaciji ovog velikog sportskog takmičenja posetite sajt prvenstva www.wabelgrade22.com.


Datum: 06.12.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...