x

Trijumf Rukometašica Radničkog za kraj polusezone

Trijumf Rukometašica Radničkog za kraj polusezone Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u jedanaestom, poslednjem kolu Arkus lige za žene savladale ekipu RK Beograd rezultatom 40:31, poluvreme 20:13 i tako trijumfom stavile tačku na prvi deo sezone. Kragujevčanke su se ovom pobedom probile na peto mesto na tabeli sa jedanaest osvojenih bodova.

Gostujuća ekipa u svojim redovima ima veliki broj juniorskih i kadetskih reprezentativki Srbije i predstavlja tvrd orah i neugodnog rivala za sve protivnike. Sam početak susreta je obeležila rezultatska klackalica u kojoj Radnički prvi dolazi do dva gola prednosti (3:1, 5.min), no gošće brzo uzvraćaju i u 13. minutu prelaze u vođstvo, 6:7. Kragujevčanke serijom 3:0, pogotkom Bjelakove iz kontranapada ponovo vode (9:7) i tu prednost održavaju sve do rezultata 13:11, kada ulaze u veliku seriju 7:1, koju golom kruniše Inđićeva za vođstvo 20:12. Do kraja ovog dela Beograđanke uspevaju da postignu pogodak, tako da se na veliki odmor otišlo rezultatom 20:13.

Od samog početka drugog poluvremena, primetno je bilo da su obe ekipe ušle sa slabijim odbranama, bacivši sve karte na napad. Radnički je održavao prednost sa kraja prvog dela igre, koja je u više navrata iznosila i 9 golova. Samo u jednom trenutku gošće su smanjile na 23:17 u 34. minutu, no sjajnom igrom u fazi napada, preko večeras raspucane Teodore Veličković, bekovske linije, proradila je i unutrašnja igra sa pivotom, pa su i krila dobila brojne prilike za realizaciju. S druge strane i ekipa Beograda je pokazala sav svoj potencijal i raskoš talenta koji poseduje, no protiv, večeras ovako ofanzivno potentnog domaćina, je uspela da izvuče častan poraz. Na isteku 60. minuta na semaforu je stajao konačan rezultat 40:31. Viđena je sjajna rukometna predstava sa mnoštvom golova i prelepih akcija, koje daju čar rukometu.

Vredno pomena je i da su naše rukometašice pokazale da nije bitno biti pravi samo na terenu, već i van njega. Podržavanjem akcije „Budi human“ su sve ljubitelje našeg sporta podstakli da je poželjno imati društvenu odgovornost i da moramo reagovati na teške trenutke pred kojima su ova nedužna deca.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 12 i Ajlin Bjelak sa 7 pogodaka, dok su kod gošći titulu najboljeg strelca ponele Valentina Božinović sa 8 i Nevena Todorovski sa 7 postignutih golova.

Igrač utakmice: Teodora Veličković (Radnički)

RK Radnički – RK Beograd: 40:31 (20:13)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 150
Sudije: Jovan Cvetković, Luka Petrović
Sedmerci: Radnički 0 (0), Beograd 10 (6)
Isključenja: Radnički 14 min, Beograd 6 min

Radnički: J. Pojužina, Veličković 12, Bjelak 7, Knežević 6, Blagojević, Vlašković, Stoiljković 2, Mikić, K. Petrović 5, Ž. Pojužina 1, Vasović 1, T. Petrović, Inđić 3, Petković (9 odbrana, 4 sedmerca), Todorović 4.

Beograd: Ignjatović 4, Savić 2, Nađ 5, Bahun 3, Mitrović, Božinović 8, Đuran 1, Janković 1, Aleksić, Korać, Todorovski 7, Balaban (4 odbrane), Tanović (2 odbrane).

Ovom utakmicom je završen jesenji deo sezone Arkus lige za žene.

Datum: 06.12.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...