x

Zoran Jakšić počeo Kup Srbije pobedom

Zoran Jakšić počeo Kup Srbije pobedom

Zoran Jakšić (Rikošet, Beograd) osvojio je prvo mesto u prvom Kupu Srbije u gađanju glinenih golubova - trap na strelištu "Bg sportskog centra Kovilovo" dok je najbolja ekipa bila Jedinstvo trap iz Stare Pazove.

- Pehari su pripali mladim strelcima, prva tri mesto osvojili su nekadašnji i sadašnji omladinski reprezentativci - kaže Predrag Šotra predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije koji je uručio trofeje.- Raduje i sjajan odziv, preko 30 strelaca iz čak 11 klubova došlo je u Kovilovo. Ako se po jutru dan poznaje biće ovo berićetna godina za naš sport.

Zoran Jakšić je u finalu sa 12:11 pobedio Borka Vasiljevića juniorskog reprezentativca Rikošeta. Treće mesto je pripalo bronzanom junioru sa EŠ prošle godine Nemanji Smiljaniću (Grof, Kalište kod Požarevca) koji je u duelu za bronzu sa 13:11 bio bolji od prošlogodišnjeg pobedika Kupa Srbije Pere Nedića (Jedinstvo trap).

Branko Drljača (Jedinstvo trap) u raspucavanju nije uspeo da se plasira u meč za bronzu i ostao je peti, dok je mladi Marko Drljača (Jedinstvo trap) rođen 1997. prijatno iznenadio rezultatom od 115 golubova i plasmanom u finale gde je zauzeo šesto mesto.

U polufinalu Jakšić i Vaseljević su imali po 13 pogodaka i plasirali su se u meč za zlato. Nedić je odmah prošao u meč za bronzu pošto je u polufinalu imao 12 golubova dok su Smiljanić i Branko Drljača su raspucavali za mesto u meču za treće mesto i uspešniji je bio Smiljanić (2:1).

Ekipno, prvo je Jedinstvo trap (Stara Pazova) sa 329 golubova (Nedić, B. Drljača, Rožek), ispred beogradskog Rikošet sa 323  (B. Vasiljević, Jakšić, Pavlović) i Grofa iz Kalište sa 311 golubova (Smiljanić, Lukić, Radisavljević). Četvrto je Barajevo sa 278 (D. Ivanković, A. Ivanković, Veselinović) a peti  Skit sa Uba sa 256 (Milovanović, Đorđević, Radović). U skitu, Nenad Radović je bio uspešniji od Gorana Stojadinovića i Jovana Amanovića (svi Novi Sad).Datum: 01.04.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...