x

Dejvis kup tim Srbije započeo pripreme u Insbruku

Dejvis kup tim Srbije započeo pripreme u Insbruku Foto: TSS

Vredni, vedri i nasmejani od ranog jutra. U ovom ritmu Dejvis kup reprezentativci Srbije započeli su „misiju Insbruk“ gde će se u okviru grupne faze boriti na finalnom takmičenju Dejvis kupa 2021.


Raspored i rezultati - Dejvis kup 2021


Selekcija Srbije u sastavu: Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, Nikola Ćaćić, prevođeni selektorom Viktorom Troickim, trenerom Dušanom Vemićem i ostatkom  stručnog štaba doputovali su u subotu 20. novembra u večernjim časovima u ovaj prelepi austrijski grad podno Alpi. Timu Srbije uskoro će se pridružiti i najbolji teniser planete Novak Đoković.


Insbruk, glavni grad austrijske pokrajine Tirol dočekao je srpske tenisere otvorenog srca i prelepom prirodom koja podseća na najlepše razglednice sveta. Ovaj grad nije bez razloga bio dva puta domaćin Zimskih Olimpijskih igara (1964. i 1976. godine). U srcu Alpa, sada će se za plasman u četvrtfinale, ali i odlazak u samu završnicu Dejvis kupa 2021. ovog takmičenja koja je na programu u Madridu od 2. do 5. decembra, u okviru Grupe F boriti Srbija protiv Austrije (26. novembra) i Nemačke (27. novembra).


“Odradili smo prvi trening u Insbruku, uslovi za rad i boravak su sjajni. Podloga je malo brža nego što smo očekivali, zbog velike nadmorske visine. Teren je isti kao što je bio u Madridu pre dve godine, momci koji su tada igrali znaju i sećaju se kako je tamo bilo. Nismo izlazili na centralni teren, popodne ćemo imati trening na centralnom terenu i osetiti kakvi su uslovi upravo tu gde ćemo igrati mečeve. Čekamo Novaka da nam se pridruži I da budemo u punom sastavu” – rekao je nakon prvog treninga u Olimpik hali Insbruka selektor Dejvis kup selekcije Srbije Viktor Troicki.


Grupna faza Dejvis kupa, kao i četvrtfinalni meč pobednika Grupe F u kojoj je Srbija i Grupe C biće održani u praznoj hali zbog “lokdauna” koji Austrija uvodi od 22. novembra na period tri nedelje. Nacionalni karantin podrazumeva da će Austrijanci raditi od kuće, biće otvorene samo prodavnice sa neophodnim namirnicama. Mečevi Dejvis kupa neće biti otkazani, ali će se odigrani pred praznim tribinama.


Prve treninge u Insbruku pored srpskog tima odradile su i selekcije Frncuske i Češke koji će se takmičiti u Grupi C. Posebno je bio zanimljiv susret naše reprezentacije i “trokolora” gde su oba tima iskazali jedni drugima veliko poštovanje i prijateljstvo.


Datum: 21.11.2021. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...