x

Selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki odredio konačan spisak igrača za finali turnir Dejvis kupa 2021

Selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki odredio konačan spisak igrača za finali turnir Dejvis kupa 2021 Foto: TSS

Dejvis kup selekcija Srbije boriće se od 25. novembra do 5. decembra 2021. na finalnom turniru ovog prestižnog teniskog timskog takmičenja, Dejvis kupu koji će biti održan u tri grada (Madrid, Insbruk i Torino).

Selekcija Srbije smeštena je u Grupu F sa Nemačkom i Austrijom, a međusobni mečevi igraće se u Insbruku. Tim Srbije ove nedelje odrađuje finalne pripreme na terenima TC Novak u Beogradu uoči odlaska u Austriju.

Na pripremama pod nadzorom selektora Dejvis kup tima Srbije Viktora Troickog učestvuju: Dušan Lajović (34), Filip Krajinović (42), Laslo Đere (51), Miomir Kecmanović (68) i Nikola Ćaćić (35. u dublu na ATP listi). Selektor Troicki danas je doneo konačnu odluku i spisak selekcije koju čine pet igrača i koji će nas predstavljati u ovogodišnjem finalnom takmičenju Dejvis kupa.

Put Austrije kreću Lajović, Krajinović, Kecmanović i Ćaćić, dok će se najbolji teniser planete Novak Đoković priključiti srpskom timu u Insbruku po završetku završnog Mastersa u Torinu. 

„Na žalost pravila ovog takmičenja su takva da možemo u timu imati samo pet igrača i zbog toga smo morali da presećemo, da jedan igrač ovaj put sa nama ne ide na finalni turnir. Laslo neće biti u timu zbog uslova u koje idemo, od nadmorske visine do dvoranskih uslova koje ćemo imati za igru. Prvi trener naše reprezentacije Dušan Vemić i ja kao selektor presekli smo i odlučili da u su ovom trenutku Kecmanović i Ćaćić bolja opcija. Ne otpisujemo Đerea, računamo na njega u budućnosti. Znam da mu je teško pala ova odluka, i sam sam bio u takvim situacijama, znam kako mu je i verujem da će naredne godine briljirati u ličnoj karijeri i biti bolji nego ikada“ – rekao je selektor Toricki.

Dejvis kup selekcija Srbije na put u Insbruk kreće u subotu 20. novembra. Prvi meč u grupnoj fazi Srbija igra 26. novembra protiv domaćina Austrije, dan kasnije sledi susret sa reprezentacijom Nemačke.

U četvrtfinale finalnog turnira Dejvis kupa 2021 plasiraće se prvoplasirane, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.
Datum: 18.11.2021. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...