x

Skupština SSS 30.novembra, Petković generalni sekretar, Marković sportski direktor

Skupština SSS 30.novembra, Petković generalni sekretar, Marković sportski direktor Foto: SSS

Redovna godišnja Skupština Streljačkog saveza Srbije biće održana krajem ovog meseca.


Predsednik SSS Nenad Putnik je, na redovnoj sednici Upravnog odbora SSS, Skupštinu zakazao za 30.novembar. Zbog epidemiološke situacije, Skupština će, kao i prošle godine, biti organizovana elektronsko-dopisnim putem.


Upravni odbor doneo još nekoliko važnih odluka.


Izabrani su sportski direktor i generalni sekretar SSS za nove mandate. Na ovim funkcijama nije bilo promena. 


Za generalnog sekretara izabran je Nenad Petković, koji je i do sada bio prvi operativac SSS, dok će Dragan Marković nastaviti da radi kao sportski direktor. Mandat generalnog sekretara SSS po Statutu traje pet godina, a mandat sportskog direktora je vezan za olimpijski ciklus i ističe najkasnije šest meseci posle Olimpijskih igara.


Upravni odbor je sve odluke doneo jednoglasno. Usvojeni su materijali za Skupštinu – izveštaji o radu Streljačkog saveza Srbije, uključujući izveštaje sportskog direktora, radnih tela, komisija... 


Usvojen je  kalendar SSS za 2022.godinu i raspisan konkurs za domaćine takmičenja. Članice zainteresovane za organizaciju takmičenja iz kalendara prijave mogu da pošalju do 17. decembra. Upravni odbor će odluku o domaćinima doneti krajem decembra na sednici na kojoj će biti usvojene i godišnje rang liste klubova i strelaca, nova lista državnih rekorda i ostali dokumenti vezani za 2021.godinu, izuzetno uspešnu za srpsko streljaštvo.


Datum: 18.11.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...