x

Kragujevčanke dominantno do novih bodova

Kragujevčanke dominantno do novih bodova Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog  su u okviru 8.kola Arkus lige za žene sigurnom igrom savladale ekipu Mladosti na gostovanju u Novoj Pazovi rezultatom 30:23, poluvreme 15:11. Nakon ove runde, Kragujevčanke i dalje zauzimaju osmo mesto na tabeli sa 7 osvojenih bodova, uz utakmicu manje.     

Krenule su put Nove Pazove rukometašice Radničkog u oslabljenom sastavu, ali čvrsto rešene da daju svoj maksimum i vrate se na pobednički kolosek pred dve bitne utakmice koje im slede na domaćem terenu. Od samog starta utakmice je bila primetna prepoznatljiva, agresivna odbrana Kragujevčanki, koje stiču početnu prednost, 0:2 i održavaju 2 do 3 gola razlike na svom kontu prve dve trećine prvog poluvremena. Mladost je pripretila i u 22. minutu dolazi do prvog izjednačenja (10:10). Golgeterski, trominutni post gošći prekida Kneževićeva i sa po dva pogotka Bjelakove i Veličkovićeve, serijom 5:1 na veliki odmor se odlazi rezultatom 11:15.

Mladost je u drugi deo igre ušla rešena da smanji i preokrene rezultat u svoju korist, međutim vicešampionke su im raspršile ideju u rezultatski rolerkoster. Čvrsta i agresivna odbrana pod komandom i večeras sjajne Gordane Petković na golu, ubitačni kontranapadi i realizacija pozicionog napada vrlo brzo dovode do velikih 7 golova prednosti (12:19,36.min). Već u tim momentima je bilo jasno ko će osvojiti ceo plen. Na terenu je postojao samo jedan tim, uz pomenutu granitnu odbranu i široku lepezu u napadu, sjajnu realizaciju dveju najefikasnijih, Teodore Veličković sa 9 od 9 sa linije od sedam metara, Ajlin Bjelak sa realizacijom 8/8 iz igre, potpomognute ostalim saigračicama i visokim procentom realizovanih šuteva, Radnički nije dao ni promil šanse domaćim igračicama ni da smanje rezultat, a kamoli da razmišljaju o preokretu. Konačni rezultat 23:30 dovoljno reprezentuje događanja na terenu OŠ „Sveti Sava“ u Novoj Pazovi i daje vetar u leđa Radničkom pred mečeve koji im slede.

U redovima Mladosti najefikasnija je bila Leposava Glušica sa 8 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki golgeterski najraspoloženije bile Teodora Veličković sa 11 i Ajlin Bjelak sa 8 postignutih golova.

Igrač utakmice : Gordana Petković ( Radnički)

ŽRK Mladost – RK Radnički: 23:30 (11:15)

Nova Pazova:OŠ “Sveti Sava”. Gledalaca: 150
Sudije: Dušan Cvetković, Igor Nikolić 
Sedmerci: Mladost 6 (2), Radnički 9 (9)
Isključenja: Mladost 12 min, Radnički 14 min

Mladost: Maksić, Glušica 8, Potkonjak 1, Dragosavljević 2, Bulatović 2, Kosanović, Šuberić, Lukić 1, Stanojević, Orlović, Boner 3, Bogunović 3, Kojčić 3.

Radnički: Veličković 11, Bjelak 8, Knežević 3, Andrić, Blagojević, Filipović, Vlašković, Stoiljković 1,  Mikić, Vasović, T.Petrović , Inđić 4, Petković ( 13 odbrana, 2 sedmerca), Ranković, Todorović 3.

Ekipa Radničkog će u odloženoj utakmici 7. kola Arkus lige ugostiti šabački Medicinar u sredu 3. novembra od 19:30 časova.

Datum: 01.11.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...