x

Počelo veliko finale SIM u Splitu

Počelo veliko finale SIM u Splitu Foto: SIM

Međunarodno finale Sportskih igara mladih počelo u Splitu, a spektakularna ceremonija zatvaranja i proslavala velikog jubileja, 25. rođendana Igara, održaće se u petak.

Međunarodno finale Sportskih igara mladih počelo je u Splitu, a spektakularna ceremonija zatvaranja i proslavala velikog jubileja, 25. rođendana Igara, održaće se u petak u prisustvu brojnih zvanica među kojima su i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, nekada svetske zvezde fudbala Luis Figo, Predrag Mijatović, Dario Srna, ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić, pomoćnik ministra sporta Darko Udovičić, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i mnogi drugi.

Školarci iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske prvi dan boravka u Splitu iskoristili su za upoznavanje i druženje, dok je drugi dan bio rezervisan za kupanje na predivnim plažama ovog primorskog grada, u skladu sa parolom „Zajedno kao jedan tim“ koja kruži regionom. Mališani će se tokom srede i četvrtka takmičiti u 10 sportova – atletika, odbojka, tradicionalni turnir Coca Cola kup u malom fudbalu, odbojka na pesku, basket 3X3, između dve vatre, rukomet, tenis, stoni tenis i šah, dok je petak, prema najavama organizatora - Dan za pamćenje sa spektakularnom završnicom Igara, a specijalni gost iz Srbije, biće i muzičar Sergej Ćetković. 

Na Trgu Prokurativa od 20 sati održaće se revijalna fudbalska utakmica. U jednom timu biće dečaci učesnici iz sve tri države, dok će drugu ekipu činiti Aleksandar Čeferin (predsednik UEFA) i nekadašnje zvezde svetskog fudbala Predrag Mijatović, Luis Figo, Maksvel Andrade, Fernando Jero, Zvonimir Boban, Darijo Srna i drugi poznati. Utakmicu će suditi čuveni italijanski sudija Roberto Roseti, sada prvi čovek Sudijske komisije UEFA. Prethodno, od 17.45 održaće se svečana proslava 25 godina od osnivanja Igara, na kojoj će biti prikazan i film o velikom jubileju najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi. A slede i dešavanja na polularnoj Rivi uz veliki vatromet uz muzičko scenski program i dodelu priznanja.

Ove godine u Srbiji Dunav osiguranje Sportske igre mladih održane osmu godinu za redom, uz veliku pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prijatelja i sponzora. Parola Igre su zakon, spojila je region.

Datum: 19.08.2021. Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...