x

Izabrani finalisti Srbije za IeSF Svetski esports šampionat

Izabrani finalisti Srbije za IeSF Svetski esports šampionat

Nakon višemesečnih kvalifikacija i serije vrhunskih turnira, Srbija je konačno dobila predstavnike na IeSF Svetskom esports šampionatu!

Proteklog vikenda održana su četiri završna kvalifikaciona turnira u četiri različite video igre: PES21, CS:GO, Dota 2 i Tekken 7. Pobednici ovih turnira će u septembru predstavljati Srbiju na regionalnom takmičenju, a u slučaju da ostvare pozitivne rezultate, otputovaće krajem godine u Izrael, gde će se održati finale Svetskog IeSF esports šampionata.

Prvi su na scenu stupili PES21 igrači, gde je Bojan ”BokiTodor” Todorović napravio pravi boom savladavši neke od najboljih srpskih igrača. Igrajući sa Bajernom iz Minhena pružio je neverovatne partije, a onda je u velikom finalu savladao Đorđa ”Djole95” Milićevića, koji je bio glavni favorit uz Stefana ”kepu” Slavkovića. Opširnije o PES21 turniru možete pročitati na sledećem linku.

Zatim je usledio CS:GO u kojem su snage odmerile 4 najbolje domaće ekipe. Iako su mnogi očekivali da će 4glory biti šampion ovog turnira, na put im je stao neverovatni Anlaki, koji je prve kvalifikacije igrao pod imenom Good Game. Iako je Anlaki poražen na prvoj mapi, uspeli su da naprave preokret u finalu i da slave sa 2-1. Opširnije o CS:GO turniru možete pročitati na sledećem linku.

Drugog dana takmičenja program su otvorile tri vrhunske Dota 2 ekipe. Za razliku od ostalih turnira, ovde je format bio malo drugačiji, zbog čega je svako igrao sa svakim. Gledajući imena koja se takmiče na ovom turniru, mnogi su očekivali da će glavna borba biti između ekipa Tim Serbia i LevelUp, ali su ubrzo shvatili da su se grdno prevarili. Ekipa Prasad se očigledno dodatno spremala za ovo takmičenje, što se videlo i tokom mečeva. Bilo su sigurni u oba duela, zbog čega su sa skorom od 4-0 zasluženo osvojili titulu najbolje srpske Dota 2 ekipe. Opširnije o Dota 2 turniru možete pročitati na sledećem linku.

Za sam kraj je preostao Tekken7, a kada pričamo o Tekkenu, znate da se ovde uvek pominje samo jedno ime, a to je Vlada ”Cold Heart” Stanković. Nikada ni u jednoj igri nismo imali prilike da vidimo ovakvu dominaciju jednog igrača u Srbiji, zbog čega će Vlada ponovo imati prilike da bude reprezentativac Srbije. Do sada je nekoliko puta bio veoma blizu titule na Svetskom IeSF prvenstvu, ali se nadamo da će ove godine konačno uspeti da napravi korak dalje. Opširnije o Tekken 7 turniru možete pročitati na sledećem linku.

RUR se zahvaliuje svim takmičarima i čestita na ostvarenim rezultatima. Ostalo je još samo da im poželimo sreću na predstojećim regionalnim kvalifikacijama, koje će se održati u septembru. Pratite RUR za dalje vesti o IeSF šampionatu.

Ako ste propustili kvalifikacije za IeSF šampionat, snimak pogledajte na KlanRUR youtube kanalu.

Datum: 19.08.2021. Autor: Predrag Ciganović

PROČITAJTE JOŠ...