x

Srpski reprezentativci u basketu 3X3 startovali sa dve pobede na OI u Tokiju

Srpski reprezentativci u basketu 3X3 startovali sa dve pobede na OI u Tokiju Foto: FIBA

Muška 3x3 reprezentacija Srbije ostvarila je obe pobede prvog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Savladane su reprezentacije Kine i Holandije, sutra su na programu mečevi sa Poljskom i Belgijom.


XXXII Letnje Olimpijske igre održavaju se u periodu od 23. jula do 08. avgusta 2021. godine, u Tokiju (Japan), u organizaciji Olimpijskog komiteta Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), nakon što su prethodno bile odložene zbog pandemije korona virusa (Covid19).


Raspored utakmica i rezultati takmičenja u basketu 3X3 za muškarce na OI u Tokiju 2020


U prvom meču protivnik naše reprezentacije bila je reprezentacija Kine, koju je naš tim savladao, očekivano, rezultatom 22:13. U prvom delu meča Kinezi su uspevali donekle da pariraju reprezentaciji Srbije, do rezultata 13:10, kada nisu iskoristili dva slobodna bacanja da i dalje “ostanu” u igri. Do kraja je Srbija povećavala razliku, uz nekoliko egzibicionih poteza, za konačnih 22:13. Najefikasniji u redovima 3x3 reprezentacije Srbije bio je Bulut sa 11 poena (2 “dvojke”), a pratili su ga Vasić i Majstorović (1) sa 4 poena, dok je Ratkov postigao 3 poena.


Važniji, a samim tim i rezultatski neizvesniji, meč sledio je protiv reprezentacije Holandije. Na samom startu je Srbija bila u prednosti i izgledalo je da će kontrolisati meč, ali je nakon rezultata 11:7 za naš tim usledio pad koncentracije u igri naše ekipe, da bi Holandija preokrenula rezultat u svoju korist na 14:12. U samoj završnici prisebniji je ipak bio naš tim, i slavio rezultatom 16:15. Treba naglasiti da su Holanđani bili izuzetno raspoloženi u šutu van linije za 2 poena, jer su postigli čak 5 “dvojki” (naša reprezentacija samo jednu iz 11 pokušaja).


Srpski reprezentativci u basketu 3X3 krenuli u Japan na pripremni kamp pred OI


Važno je dodati da je ovaj meč pratio i veliki broj članova misije OKS, na čelu sa predsednikom OKS – gospodinom Božom Maljkovićem. U ovom meču najefikasniji u 3x3 timu Srbije bio je Vasić sa 5 poena, dok su Bulut i Majstorović “dodali” po 4, a Ratkov 3 poena.


Sutrašnji protivnici reprezentacije Srbije biće Poljaci od 12.00 časova (5.00 sati po srpskom vremenu), a potom i Belgijanci od 15.25 (8.25 po srpskom vremenu). (Izvor: KSS)


Datum: 24.07.2021. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...